התגובות הערביות לא איחרו לבוא: יממה לאחר שקולומביה הפכה למדינה השנייה בעולם, אחרי ארצות הברית, שמכירה בריבונות ישראל ברמת הגולן - יצאו סוריה וסעודיה בהודעות גינוי חריפות נגד ההחלטה.
בסוריה, ממשלת אחמד א-שרע הודיעה (שני) כי היא מגנה בחריפות את הכרת קולומביה, דוחה את העמדה ומדגישה כי מבחינתה "הגולן הוא חלק בלתי נפרד מהטריטוריה שלה". בדמשק הוסיפו כי ההצהרה עומדת בסתירה לדברי מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, שלטענתם קבע כי "הגולן הוא שטח סורי".
בהודעה הסורית נכתב עוד כי 123 מדינות מכירות בהחלטת האו"ם בנוגע לגולן. משרד החוץ הסורי הדגיש שוב את התנגדותו להמשך התקיפות והפלישות של ישראל לשטחה, והבטיח כי "ימשיך להשתמש בכל האמצעים הדיפלומטיים והמשפטיים כדי להגן על ריבונות סוריה ושלמותה הטריטוריאלית".
במקביל, גם משרד החוץ הסעודי פרסם הודעת גינוי חריפה, שבה טען כי מדובר ב"צעד המנוגד לחוק הבינלאומי ולהחלטות לגיטימיות בינלאומיות רלוונטיות" ובהחלטה "המפרה באופן בוטה את החלטות האו"ם".
הסעודים הוסיפו כי "עמדות כאלה אינן תורמות להשגת השלום, אלא מהוות חריגה מהעמדה הבינלאומית בנוגע לגולן הסורי. הן מנציחות את ההיגיון של כפיית עובדות בשטח, ופוגעות במאמצים להשגת יציבות אזורית". בריאד קראו לקולומביה "לשקול מחדש את עמדתה" ו"להמשיך בסיוע למאמצים להשגת ביטחון, יציבות ושלום באזור".
ההכרה הקולומביאנית הוכרזה אתמול (ראשון) על ידי שר החוץ גדעון סער, בעקבות פגישתו עם נשיא קולומביה אבלרדו דה לה אספרייה בעיר בראנקייה. סער הודה לנשיא על "החלטתו ההיסטורית" והבטיח להמשיך לפעול לצירוף מדינות נוספות להכרה בריבונות ישראל על הגולן, "עליו הוחל החוק הישראלי לפני 45 שנים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו