"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שיחות ישראל-לבנון: הסעיף עליו מתעקשת ביירות - ללא מעורבות צה"ל

מנגנון אימות פירוז חיזבאללה מנשק במרכז הדיון • בביירות מעוניינים שהמנגנון ינוהל במסגרת תיאום מול הצד האמריקני או כוחות יוניפי"ל • מקורות בממשלת לבנון: אוגוסט יהיה "נקודת מפנה מכרעת" בנוגע למצב הביטחוני בדרום המדינה

שחר קליימןכתב לענייני ערבים
0השמעה
חיילי צבא לבנון בביירות , EPA
חיילי צבא לבנון בביירות. צילום: EPA

מקורות בממשלת לבנון מסרו הבוקר לעיתון "אל-ג'מהוריה" הביירותי כי המדינה עוקבת בדאגה רבה אחר ההתפתחויות האזוריות, זאת לאור הסלמת המתיחות בין ארה"ב לאיראן ולמרות מאמצי התיווך לבלימת פיצוץ נרחב יותר.

טראמפ בפגישה עם נשיא לבנון: "ישראל נפרסת מחדש, נחתם הסכם טוב"

על פי המקורות, בראש סדר העדיפויות הלבנוני עומדת השמירה על נייטרליות בכל עימות תוך הגברת המגעים עם השותפים הבינלאומיים והערביים.

המטרה היא לשמור על יציבות ולמנוע מעבר של כל הסלמה לזירה הלבנונית. למרות דברים אלה, בחיזבאללה מאיימים לצאת למתקפה נגד ישראל אם זו תיקח חלק בעימות האזורי.

תומכי חיזבאללה בלבנון,צילום: אי.אף.פי

על רקע סבב השיחות הצפוי ברומא בין משלחות ישראל ולבנון, המקורות אמרו כי מנגנון האימות יהיה אחד הנושאים המרכזיים לדיון.

בביירות מעוניינים שהמנגנון ינוהל במסגרת תיאום מול הצד האמריקני או כוחות יוניפי"ל. המקורות בממשלת לבנון הוסיפו כי אוגוסט יהיה "נקודת מפנה מכרעת" בנוגע לעתיד המצב הביטחוני בדרום המדינה, הן מבחינת השלמת יישום ההבנות הקיימות והן מבחינת עתידו של יוניפי"ל.

שגרירות ארה"ב ברומא בה מתנהלות השיחות בין ישראל ללבנון,צילום: אי.אף.פי

לפי המקורות, לבנון מגבירה את המגעים עם מדינות רלוונטיות כדי להבטיח את המשך המנדט לפחות עד 2027, ורואה בכך מרכיב יסודי בשמירה על היציבות ומניעת הידרדרות ביטחונית.בכל הנוגע למנגנוני האימות לפירוז אזורי הפיילוט מנשק של חיזבאללה, המקורות אמרו כי לבנון מתנגדת לכל הסדר שכולל שיתוף ישיר או פיקוח של הצד הישראלי. לדברי הגורמים, הצבא הלבנוני עומד מאחורי ההתעקשות על העיקרון הזה.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר