החות'ים הודיעו כי תקפו מתקנים של חברת הנפט בסעודיה. צילום: רשתות ערביות

עליית מדרגה בתימן: החות'ים איימו - ותקפו מתקנים של ענקית הנפט הסעודית

החות'ים טענו כי שיגרו עשרות טילים, טילי שיוט וכטב"מים לעבר מתקנים של חברת הנפט הסעודית ערמקו בג'יזאן ובינבע • במקביל, הקואליציה הסעודית תקפה יעדים של הארגון בצפון ובמערב תימן • ברקע: הכרזת מצור ימי ואיומים נוספים על סעודיה ועל נתיבי השיט

[object Object]

עליית מדרגה בהסלמה בתימן: החות'ים הודיעו היום (שבת) כי תקפו יעדים רגישים במתקנים של ענקית הנפט הסעודית ערמקו. דובר ארגון הטרור, יחיא סריע, הצהיר כי שוגרו עשרות טילים בליסטיים, טילי שיוט וכטב"מים לעבר שני אתרים של החברה במחוזות ג'יזאן וינבע, בדרום ובמערב סעודיה. כמו כן, סריע הדגיש את "משוואת מצור כנגד מצור והסלמה כנגד הסלמה".

צבא תימן משתלט על ספינה שניסתה להבריח נשק לחות'ים %2F%2F סקיי ניוז בערבית

בה בעת, ממשלת תימן, הנתמכת בידי סעודיה, תקפה מהאוויר מטרות של החות'ים במחוזות אל-ג'וף ומארב שבצפון תימן. בערב שישי תקפה הקואליציה הסעודית מטרות צבאיות של הארגון בעיר אל-חודיידה שבמערב תימן. הייתה זו תגובה על תקיפה נוספת של החות'ים נגד ספינה סעודית בים האדום. עד כה דווח על יותר מעשרה כלי שיט שהותקפו בשבוע האחרון.

דובר הקואליציה הסעודית, תורכי אל-מלכי, הצהיר כי "התגובה התמקדה במטרות צבאיות לגיטימיות השייכות למיליציה החות'ית וקשורות לאיום על ספינות בים האדום". לדבריו, נמל אל-חודיידה לא היה חלק ממטרות התקיפה.

ההסלמה הנוכחית בתימן החלה ב-13 ביולי. הקואליציה הסעודית תקפה מסלולי המראה בנמל התעופה בצנעא והשביתה את פעילותו. בעקבות זאת, החות'ים הכריזו בימים האחרונים על מצור ימי נגד סעודיה ושיגרו טילים לעבר אזור שדה תעופה בדרום הממלכה.

הכריזו על מצור ימי על סעודיה. החות'ים בתימן, צילום: רשתות ערביות

הבכיר החות'י מוחמד עבד א-סלאם התלונן כי "סעודיה מתעקשת על סגירת נמל התעופה של צנעא ומודיעה שהיא מגינה על 'הריבונות התימנית'. סעודיה מתנהלת כמו ישראל ומפיצה שקרים, שנאה, יהירות ותוקפנות, תוך הסתתרות מאחורי הצהרות מוטות של האו"ם. סעודיה, באמצעות חישוביה השגויים, הפכה לאויבת של תימן. ההתעקשות לסרב לקבל את האמת תהיה בעלת השלכות מסוכנות על סעודיה מבחינת הביטחון והכלכלה".

ראש מועצת הנשיאות של תימן, רשאד אל-עלימי, האשים את החות'ים בגרירת המדינה השסועה למשברים בחסות סדר היום של המשטר האיראני. אל-עלימי, העומד בראש השלטון התימני הפרו-סעודי, הדגיש כי "המשך ההסלמה רק יבזבז זמן וירוקן את המשאבים שנותרו. הוא לא ישנה את הנחישות התימנית לשים סוף להפיכה של החות'ים ולהשיב למדינה את הסמכות על כל אדמתה".

שר ההסברה בממשלת תימן הפרו-סעודית, מועמר אל-איריאני, הצהיר כי "האיומים של משמרות המהפכה ומיליציות הטרור של החות'ים כבר אינם מהווים אתגר ביטחוני עבור תימן בלבד, אלא הפכו לאיום ישיר על אחד העורקים החיוניים ביותר של הכלכלה העולמית. זאת, לנוכח המשך התקיפות נגד כלי שיט מסחריים, האיום על נתיבי השיט הבינלאומיים והתקיפות נגד תשתיות אזרחיות. כל זה הוא חלק מסדר יום איראני שנועד לערער את הביטחון הימי והבינלאומי, לסחוט את הקהילה הבינלאומית ולסכן את הסחר העולמי ואת אספקת האנרגיה".

איום ישיר על אחד העורקים החיוניים ביותר של הכלכלה העולמית. החות'ים בתימן, צילום: EPA

מלחמת האזרחים בתימן פרצה ב-2014 ומאז גבתה את חייהם של מאות אלפי בני אדם. בתחילת המערכה השתלטו החות'ים על שטחים נרחבים בצפון-מערב תימן, ובהם הבירה צנעא. סעודיה התערבה במלחמה ב-2015, אך למרות הקואליציה האזורית שגיבשה ותקיפות אוויריות אינטנסיביות, לא הושגה הכרעה. השלטון התימני הפרו-סעודי שולט כיום בשטחים בדרום ובמזרח תימן. בשנים האחרונות שררה הפסקת אש שברירית בין הצדדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...