הצמרת הטורקית מתייצבת לצד מנהיג חמאס החדש

עם תפקידו החדש בארגון הטרור חמאס, ח'ליל אל-חיה נהנה מרוח גבית מההנהגה המדינית-ביטחונית של טורקיה • בשיח בין הגורמים הודגשה "תמיכת טורקיה בעם הפלסטיני ובזכויותיו הלגיטימיות"

חליל אל-ח'יה . צילום: אי.פי

ח'ליל אל-חיה, ראש הלשכה המדינית החדש של חמאס, קיבל היום (רביעי) שיחת טלפון משר החוץ הטורקי הקאן פידאן, שבירך אותו על בחירתו לראש ארגון הטרור.

תיעוד: תקיפת ביתו של סגן מנהיג חמאס, ח'ליל אל חיה (ארכיון) // דובר צה"ל

פידאן הדגיש את "תמיכת טורקיה בעם הפלסטיני ובזכויותיו הלגיטימיות, ואת מאמציה המתמשכים במסגרת המשא ומתן לסיום סבלם של עזה ותושביה". אל-חיה מצידו הביע את הערכתו לעמדות טורקיה ולקשר הדו-צדדי החזק, תוך הדגשת "המשך התקשורת וההתייעצות להשגת מטרותיו ושאיפותיו של העם הפלסטיני".

גם ראש המודיעין הטורקי, איברהים קאלין, בירך אתמול את אל-חיה על בחירתו לראש ארגון הטרור. קאלין הדגיש את "עמדות טורקיה התומכות בעם הפלסטיני ובזכויותיו הלגיטימיות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר