"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: ארדואן הציג לטראמפ מתווה אזורי חדש שעלול לסבך את ישראל | אלו הפרטים

לפי דיווח בעיתון "אל-אח'באר" המקורב לחיזבאללה, נשיא טורקיה הציע לנשיא ארה"ב לתמוך בפרויקט כלכלי אזורי שיכלול את סוריה, לבנון ועיראק • לפי המקורות, ארדואן טען כי נסיגה ישראלית מהשטחים שבמחלוקת היא תנאי לקידום הסדרים ביטחוניים ויציבות באזור

,עודכן
0השמעה
הנשיא טראמפ והנשיא ארדואן. צילום: GettyImages

העיתון "אל-אח'באר" המקורב לחיזבאללה דיווח הבוקר (רביעי) על רעיון טורקי-קטארי, שהוצג על ידי נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ בפגישתם האחרונה באנקרה.

על פי מקורות, ארדואן שמודע ללחץ הישראלי על ממשל טראמפ בנוגע למלחמה באיראן ולסוגיות אזוריות אחרות,הציע שארה"ב תתמוך בפרויקט כלכלי רחב שכולל מספר מדינות באזור, בדגש על סוריה, לבנון ועיראק. עוד דווח כי ארדואן דן בעבר בקווי המתאר של הפרויקט הזה עם השליח האמריקני המיוחד לסוריה, תום ברק. לפי הדיווח, הפרויקט נועד "לספק יסודות יציביים וביטחוניים באזור, באופן שיאפשר השקת מיזמים כלכליים גדולים".

צפו: טראמפ נחת בטורקיה - וצעד עם ארדואן יד ביד // רויטרס

המקורות ציינו כי ארדואןהתלונן בפני טראמפ על הכיבוש הישראלי בסוריה ובלבנון, לצד ההתקפות המתמשכות של ישראל במדינות האזור והאיומים כלפי מדינות אחרות. הוא האשים כי זה "הגורם העיקרי לחוסר היציבות שפוגע בכל תהליך שנועד לרסן את בעלות בריתה של איראן". כמו כן,ארדואן הסביר לטראמפ את החשיבות שבנסיגה ישראלית מהירה מהשטחים בלבנון ובסוריה, כהקדמה להסדרים ביטחוניים עתידיים בין ישראל ללבנון ולסוריה. כך לפי הדיווח.

על פי הדיווח, גם הנשיא הסורי אחמד א-שרע העלה את סוגיית הנסיגות בפגישתו עם טראמפ, והדגיש כי היציבות בסוריה מחייבת את החזרת הריבונות על כל שטחיה. הוא צוטט באומרו: "ישראל מונעת פתרון בדרום סוריה, סירבה לכלול את המילה 'נסיגה' בהסכם ועצרה את המו"מ כאשר הדבר הזה עלה. כל עוד היא מסרבת לנסיגה, אז מדוע שנחתום איתה על הסכם?".

בשלטון בדמשק דורשים בעיקר חזרה להסכם הפרדת הכוחות מ-1974 ונסיגה ישראלית מהשטחים שנכבשו אחרי קריסת משטר אסד בדצמבר 2024.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר