"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
375 ק"ג של מטילי זהב: פרשת השחיתות שמטלטלת את המדינה הערבית
גל מעצרים חסר תקדים נגד עשרות פוליטיקאים ושרים בעיראק חושף את מימדי השחיתות הבלתי נתפסים בשלטון • ממאות הקילוגרמים של מטילי הזהב שהוסתרו אצל סגן שר הנפט לשעבר אל-ג'ומיילי, ועד לפשיטה על בית שר העבודה לשעבר שחשפה מיליארדים: המדינה הערבית סוערת
מטילי הזהב שנתפסו. צילום: רשתות ערביות

375 ק"ג של מטילי זהב: פרשת השחיתות שמטלטלת את המדינה הערבית

גל מעצרים חסר תקדים נגד עשרות פוליטיקאים ושרים בעיראק חושף את מימדי השחיתות הבלתי נתפסים בשלטון • ממאות הקילוגרמים של מטילי הזהב שהוסתרו אצל סגן שר הנפט לשעבר אל-ג'ומיילי, ועד לפשיטה על בית שר העבודה לשעבר שחשפה מיליארדים: המדינה הערבית סוערת

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

"375 קילוגרם של מטילי זהב... הוי אנשים, תדמיינו לעצמכם, וכל זה באירוע אחד", כך התייחס היום אזרח עיראקי לאחד ממקרי פרשת השחיתות שנחשפו השבוע במדינה הערבית.

לאחרונה הממשלה העיראקית החלה במבצע מעצרים נרחב של עשרות פוליטיקאים ופקידים, שחשודים בעבירות שונות, מקבלת שוחד ועד ניצול כספי ציבור. הזהב התגלה במסגרת חקירותיו של סגן שר הנפט לשעבר, עדנאן אל-ג'ומיילי. למרות הידיעה על השחיתות הנרחבת בשלטון, אזרחים בעיראק נותרו המומים מהפרטים שהתפרסמו. אל-ג'ומיילי עצמו נמצא במעצר. המידע שמסר בחקירותיו הוביל למעצרם של חשודים נוספים.

סגן שר הנפט לשעבר, עדנאן אל-ג'ומיילי, צילום: רשתות ערביות

"כמות הזהב המפחידה שאתם רואים מולכם עכשיו הייתה שייכת לנאשם עדנאן אל-ג'ומיילי. המשקל שלה עומד על 375 קילוגרם", אמר על כך משפיען רשת עיראקי. "375 קילוגרם של זהב, אללה הוא אכבר. איך תבנו בתי חולים? איך תבנו בתי ספר? אללה יבוא חשבון אתכם", אמר פעיל רשת אחר במדינה.

רק ביום ראשון דוווח כי כוחות הביטחון העיראקיים פשטו על ביתו של בכיר עיראקי אחר, שר העבודה לשעבר אחמד אל-אסדי. השר לא נמצא בביתו, אך במקום התגלו סכומי כסף גדולים ומטילי זהב בשווי של יותר מ-20 מיליארד דינר עיראקי (15.28 מליון דולר).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...