"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נשיא לבנון הודף את הדיווחים: "לא אפגש עם נתניהו בארה"ב"
לקראת ביקורו בוושינגטון הצפוי בסוף החודש, הבהיר ג'וזף עאון כי אינו צפוי לפגוש את ראש ממשלת ישראל • עוד טען כי הסכם המסגרת מול ישראל "אינו אידיאלי" • במקביל, גנרל אמריקני ינחת השבוע בביירות כדי להתחיל את שלב נסיגת צה"ל מאזורי הניסוי - בעוד בלבנון ממתינים לתגובת חיזבאללה
רה"מ נתניהו ונשיא לבנון עאון. צילום: אי.אף.פי

נשיא לבנון הודף את הדיווחים: "לא אפגש עם נתניהו בארה"ב"

לקראת ביקורו בוושינגטון הצפוי בסוף החודש, הבהיר ג'וזף עאון כי אינו צפוי לפגוש את ראש ממשלת ישראל • עוד טען כי הסכם המסגרת מול ישראל "אינו אידיאלי" • במקביל, גנרל אמריקני ינחת השבוע בביירות כדי להתחיל את שלב נסיגת צה"ל מאזורי הניסוי - בעוד בלבנון ממתינים לתגובת חיזבאללה

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

נשיא לבנון ג'וזף עאון הדגיש הערב (שני) כי לא ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בארה"ב. לדבריו, הדיווחים האחרונים בעניין הם שקריים. הנשיא הלבנוני מתכנן לקיים את ביקורו בוושינגטון לקראת סוף יולי.

בראיון לעיתון "א-נהאר", עאון הוסיף כי הסכם המסגרת מול ישראל "אינו אידיאלי", אך המגעים הצבאיים חוו התקדמות משמעותית, שתבוא לידי ביטוי בשטח, תחילה באזור הפיילוט הראשון בכפרים של זוטר במחוז נבטייה.

תמונה היסטורית בוושינגטון%3A ישראל לבנון חותמות על ההסכם

נוסף על כך, עאון ציין כי הוא לא מתנגד להשתתפות של לבנון בתא הפיקוח הקטארי על הפסקת האש, שהוקם במסגרת המשא ומתן בין ארה"ב למשטר האיראני. לדברי עאון, לצבא לבנון יהיה נציג מדרום המדינה, ואין סתירה בין תא הפיקוח הזה לבין הסכם המסגרת עם ישראל.

יישום ההסכם

בתוך כך, מקור בכיר אמר הערב לערוץ הלבנוני LBCI כי הגנרל האמריקני ג'וזף קליירפילד צפוי להגיע לביירות השבוע ולהתחיל בשלב הראשון של יישום אזורי הפיילוט. זאת, במסגרת ההסכם בין ישראל ללבנון שמגדיר אזורים ראשוניים לנסיגת צה"ל מדרום לבנון.

המקור הבכיר אמר כי ישראל הסכימה להתקדם עם יישום ההסכם תחת הלחץ האמריקני. בה בעת, הוא האשים כי היה ניסיון ישראלי לערער את התהליך, בין היתר דרך התקיפות בדרום לבנון.

תקיפות צה"ל בלבנון, צילום: ללא

המקור הוסיף כי גורמים לבנוניים ממתינים לעמדת חיזבאללה בנוגע ליישום אזורי הפיילוט, והביעו תקווה שארגון הטרור לפחות לא יכשיל את התהליך ולא יספק לישראל עילה לחדש את המלחמה בהיקף נרחב.

בחיזבאללה הצהירו כמה פעמים כי מבחינתם ההסכם חסר תוקף, וביקרו בחריפות גם את סוגיית אזורי הפיילוט. ובכל זאת, לדברי המקור, ההסכם בין ישראל ללבנון סייע לשמור על שקט יחסי בדרום לבנון ואפשר לתושבים לחזור באזורים מסוימים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...