הנזק כבר נעשה. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. צילום: רויטרס

האיום החדש על הורמוז, והמתקפה של טראמפ: "איראן עשתה צעד טיפשי"

גורמים המעורבים בנושא דיווחו: עומאן הבהירה לבכירים באירופה כי נשקלת האפשרות לגבות אגרות חובה מספינות חולפות לטובת שירותי ניווט וניקוי זיהומים • במקביל, נשיא ארה"ב חשף כי איראן שיגרה לפחות ארבעה כטב"מים לעבר ספינות באזור, כאשר אחד מהם פגע ישירות בסיפון של ספינת מטען יקרה וגרם לה לנזק

אתר "בלומברג" דיווח היום (שישי) מפי גורמים המעורבים בנושא, כי עומאן הבהירה לגורמים רשמיים באירופה כי אין כל דרך לחזור לסטטוס קוו ששרר במצר הורמוז לפני המלחמה, וכי ייתכן שיגבו אגרות מסוימים מספינות חולפות. במקביל, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ תקף את איראן: "ירתה לפחות 4 כטב"מים - וביצעה הפרה טיפשית של הסכם הפסקת האש שלנו".

טראמפ%3A "אם הפקחים לא ייכנסו לאתרי הגרעין - אבטל את השיחות" %2F%2F מתוך X

לפי הדיווח שפורסם היום ב"בלומברג", בעוד שגורמים רשמיים עומאנים הדגישו כי הם תמיד יצייתו למשפט הימי הבינלאומי, הם הוסיפו כי ייתכן שיוטלו אגרות על שירותים הקשורים לניקוי זיהומים במצר או בסיוע בניווט של ספינות בו. בשלב זה לא ברור אם עומאן ציינה כי כל האגרות הללו יהיו בגדר חובה.

"הפרה טיפשית"

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כתב ברשת Truth כי "הרפובליקה האסלאמית של איראן ירתה לפחות ארבעה כטבמ"ים לעבר ספינות שחצו את מצר הורמוז", וכי זו "הפרה טיפשית של הסכם הפסקת האש שלנו". לדבריו, "אחד הרחפנים פגע בעוצמה בסיפון העליון של ספינת מטען גדולה ויקרה מאוד. נגרם נזק, אך הספינה הצליחה להמשיך בדרכה" בפוסט הוסיף טראמפ כי "הפלנו שלושה רחפנים נוספים".

משחתת אמריקנית מלווה ספינה במצרי הורמוז, צילום: Getty Images

באירוע מקביל לחתימת הסכם המסגרת בין לבנון לישראל, אמר הנשיא: "הם מתים לעשות עסקה, הם נותנים לנו הרבה. אתמול שוגרו ארבעה כטב"מים לעבר ספינה גדולה שנכנסה למצר הורמוז. שלושה מהם יורטו. אחד נוסף לא זוהה בזמן, פגע בספינה וגרם לנזק מסוים. הם לא יכולים לעשות דברים כאלה".

אתמול דווח בוול סטריט ג'ורנל מפי בכירים אמריקנים כי משמרות המהפכה תקפו ספינת מטען שהפליגה תחת דגל סינגפור במצר הורמוז, סמוך לחופי עומאן. התקיפה התרחשה שעות לאחר שחיל הים של משמרות המהפכה הזהיר ספינות שלא להשתמש בנתיבי השיט במיצר שלא אושרו על ידי המשטר. סוכנות הסחר הימי של בריטניה דיווחה כי כתוצאה מהתקיפה נפגע גשר הפיקוד של הספינה ולא היו נפגעים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...