"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
״הסכם גרוע - תבוסה״: המחאה נגד ״הפשרנים״ והאזהרה - “איראן תהפוך לקולוניה״
בעוד טהרן וושינגטון מתקרבות להסכם, הפלגים הניציים ברפובליקה האסלאמית מגבירים את ההתנגדות מבית • מעצרות מחאה ברחובות ועד מתקפות חריפות בתקשורת ובפרלמנט, המתנגדים מזהירים מפני ויתורים לארה"ב וטוענים כי ההסכם פוגע באינטרסים הלאומיים של איראן
"ההסכם פוגע באינטרסים הלאומיים של איראן". צילום: .

״הסכם גרוע - תבוסה״: המחאה נגד ״הפשרנים״ והאזהרה - “איראן תהפוך לקולוניה״

בעוד טהרן וושינגטון מתקרבות להסכם, הפלגים הניציים ברפובליקה האסלאמית מגבירים את ההתנגדות מבית • מעצרות מחאה ברחובות ועד מתקפות חריפות בתקשורת ובפרלמנט, המתנגדים מזהירים מפני ויתורים לארה"ב וטוענים כי ההסכם פוגע באינטרסים הלאומיים של איראן

דודי קוגן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

אחרי שהפגינו איפוק יחסי ביומיים האחרונים, שבהם נראה שהואצו השיחות בין איראן לארה״ב, הפלגים הניציים ברפובליקה האסלאמית החלו בהתנגדות פומבית להסכם המסתמן - גם בעצרות מחאה ברחוב, וכן בביקורת גלויה וחריפה.

ההתקפות מצד גורמים אלה כבר הובילו לכמה ״סיבובי פרסה״ שלקח המשטר במהלך המלחמה. במארס, אחרי שפזשכיאן התנצל בטלוויזיה בפני מדינות המפרץ שנפגעו מירי איראני על בסיסי ארה״ב בשטחן, ביקורת חריפה אילצה אותו לחזור בו תוך שעות ולפרסם הצהרה מתוקנת ללא התנצלות.

עצרות מחאה שהתקיימו בטהרן ובמשהד נגד חתימת ההסכם הצפויה %2F%2F רשתות ערביות

באפריל, פוסט של עראקצ׳י שבישר על פתיחת מצר הורמוז למעבר ספינות מסחר הוביל לסערה: כלי התקשורת המקורבים למשמרות המהפכה תקפו אותו על ״חוסר שיקול דעת מוחלט״, וחבר פרלמנט הצהיר שעראקצ׳י היה צפוי להדחה אלמלא נסיבות המלחמה.

עם זאת, לאחרונה הצליחה הממשלה גם להשיג ניצחון יחסי בקרבות הפנימיים: בסוף מאי הוציא פזשכיאן צו לפתיחת הגישה לרשת האינטרנט הבינלאומית, לאחר שהממסד הביטחוני הצליח לחסום אותה במשך חודשים - ולמרות ניסיון למנוע את מימוש הצו.

אתמול (שישי), כחלק מהעצרות הליליות שמתקיימות מתחילת המלחמה כביטוי לתמיכה במשטר, יצאו לרחובות גם מתנגדי ההסכם. ברשת הופצו סרטונים מהעצרות, שבהם נשמעות סיסמאות נגד עראקצ׳י ויו״ר הפרלמנט קאליבאף, המכונים ״המתפשרים״. ״עראקצ׳י, תבייש את עצמך, עזוב את המדינה במנוחה״, צעקו, ו״קאליבאף, עראקצ׳י - מה עם הדם של המנהיג שלי?״, כשהם מתכוונים לחיסולו של המנהיג העליון הקודם עלי חמינאי.

גורם ביטחוני: "יש סיבה שהשארנו את פזשכיאן ועראקצ'י בחיים", צילום: AFP

חבר הפרלמנט הניצי מחמוד נבאוויאן הוא לפי שעה הקול הבוטה ביותר נגד ההסכם, אם כי נראה שהתמיכה בעמדותיו אינה רחבה. אמש פרסם פוסט ביקורתי ברשת X עלנוסח ההסכם:״סיכום נוסח ההסכם: מצר הורמוז נפתח באופן מיידי, ללא הגבלות ואגרות; ביטול הסנקציות - מעורפל; שחרור הכספים המוקפאים - מעורפל; הטבת איראן מקרן ה-300 מיליארד דולר - מעורפל״, כתב. ״גם החומר הגרעיני ידולל. האם הטקסט הזה משרת את האינטרס הלאומי?״.

בראיון לטלוויזיה האיראנית הציג נבאוויאן את הגרסאות השונות של נוסח ההסכם שהוחלפו במהלך המו״מ, וטען שאיראן נסוגה שוב ושוב מול הלחץ האמריקני. לדבריו, ההסכמה לדילול האורניום המועשר, בפיקוח סבא״א, היא למעשה דרישה אמריקנית שעראקצ׳י מציג בטלוויזיה כעמדה איראנית. ״למה הדרישות של אמריקה מועלות מפי הרפובליקה האסלאמית של איראן?״ שאל. עוד טען כי ההגדרה הרחבה של ״הנושאים הקשורים לגרעין״, הופכת בפועל את כל פעילות הגרעין האזרחית לתלויה באישור אמריקני, ולמעשה ״איראן תיהפך לקולוניה אמריקנית״.

לצד הביקורת הקיצונית מהפלגים הניציים, גם בקרב הניצים הממסדיים נשמעת זהירות. עורך סוכנות הידיעות תסנים, המקורבת למשמרות המהפכה, אמר בראיון לטלוויזיה הממלכתית כי ״לאור ההיסטוריה של נושא הגרעין, הסיכוי להסכם סופי משביע רצון עם ארה״ב חלש מאוד״. הוא קרא לאפשר ביקורת על פרטי ההסכם, אמר כי האחריות עליו מוטלת על הממשלה ומנהלי המו"מ אך הזהיר מפגיעה ב"לכידות החברתית".

כיהאן. ״קבלו את האזהרה הזו ברצינות: אל תהפכו את הניצחון במלחמה לתבוסה בהסכם רע״., צילום: .

עמודי השער של העיתונים האיראניים היום ממחישים את הקרע סביב ההסכם המתגבש. כיהאן, היומון הניצי המקורב למשרד המנהיג העליון ועורכו הראשי ממונה על ידו, פנה בכותרת למנהלי המו״מ: ״קבלו את האזהרה הזו ברצינות: אל תהפכו את הניצחון במלחמה לתבוסה בהסכם רע״.

סאזנדגי, רפורמיסטי. ״הזמנה למהומות?!״. (נגד המתנגדים להסכם), צילום: .

מנגד, סאזנדגי, ביטאונה של מפלגת ״תומכי הבנייה״ הרפורמיסטית, כתב בכותרת ״הזמנה למהומות?!״ ותוקף את אלה המסיתים נגד הממשלה.

אעתמאד הרפורמיסטי. ״עידן חדש עם רפורמות פנימיות״, צילום: .

אעתמאד הרפורמיסטי בחר בזווית האופטימית ביותר, ומבשר על ״עידן חדש עם רפורמות פנימיות״ באיראן בעקבות ההסכם, שיביא לדבריו ל״כלכלה חזקה, פתיחת מצר הורמוז, לגיטימציה עממית, שביעות רצון חברתית, וצבא וכוח טילים חזקים״.

סייד מהדי טבטבאאי, ראש מערך התקשורת של לשכת הנשיא, פרסם פוסט חריף ברשת X בו תקף את הניצים. ״מפרי האחדות, שמנסים לזרוע פילוג בעם המאוחד באמצעות עמדות חריפות וכביכול מהפכניות - שופכים מים על טחנות האויב״, כתב. ״הם או בורים שזקוקים להבהרה, או סוכנים שדורשים תגובה משפטית תקיפה. הם פועלים בניגוד לדרכו של מנהיג המהפכה השהיד, ובניגוד לדרכו של המנהיג העליון. איש לא ייפול בפח של תחבולותיהם״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...