"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לא רצו לחזור לבית הספר בלבנון - וצץ במוחן רעיון: לפנות לדובר צה"ל בערבית

שתי תלמידות רקמו יחד תוכנית שתמנע את פתיחת שעריו של בית הספר • התלמידה שלחה לדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי הודעה ברשת X, שבה נטען כי בבית הספר יש לכאורה נשק, במטרה לגרור איומים שישבשו את חידוש הלימודים

,עודכן
0השמעה
פריטי האמל"ח שנמצאו בבית הספר בדרום לבנון. צילום: דובר צה"ל

שתי תלמידות מכיתה ז' בלבנון עוררו סערה השבוע לאחר שניסו בדרך מקורית למנוע את חידוש הלימודים. כמה מקורית? השתיים ניסו להפליל את בית הספר כמחסן אמל"ח של ארגוני טרור ובכך לעורר סיכון לתקיפה מצד ישראל.

הבעלים של בית הספר א-שופיאת נשיונל קולג', חוסיין משיכ, הסביר לתקשורת הלבנונית כי השבוע החליטה ההנהלה לפתוח את שעריו כמו בתי ספר אחרים בדאחייה הדרומית של ביירות. בהתאם לכך נמסרה הודעה להורים.

🇱🇧 12-Year-Old Girl Messages Israeli Army Spokesman Asking to Bomb Her School

A 12-year-old student at Choueifat National College sent a message to Israeli Army spokesman Avichay Adraee claiming there were weapons inside her school and asking him to strike it – because she…pic.twitter.com/oB6SUIDEmq

— Political Pen (@politicalpen_)April 28, 2026

משיכ חשף כי שתי תלמידות מכיתה ז' רקמו יחד תוכנית שתמנע את פתיחת שעריו של בית הספר. התלמידה שלחה לדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי הודעה ברשת X, שבה טען כי בבית הספר יש לכאורה נשק, במטרה לגרור איומים שישבשו את חידוש הלימודים.בהודעה נכתב בין היתר שיש במתחם רקטות

הבעלים ציין כי מיד נוצר קשר עם מנגנוני הביטחון, כולל המודיעין הצבאי, שהחל לטפל במקרה. בעקבות כך, התלמידה שפנתה לאדרעי ואביה נחקרו יחד מכיוון שהיא קטינה. בהמשך לכך הם נתונים כעת למעקב.

דובר צה"ל בערבית אדרעי הגיב לסערה: "ראיתי את הפרסום הזה, שחולל סערה בלבנון. קראתי היטב מה שמאחורי השורות ואת השלכותיו. פרסום מסרים כאלה נושא השלכות עמוקות שאין מנוס מלעמוד עליהן. ראשית, נראה שבלבנון מתבסס רעיון שלפיו לכל בעיה - קטנה או גדולה - יש פתרון אצל צה"ל ואצל 'אביחי'. שנית, יש שכנוע בציבור, ואפילו אצל ילדים, גם אם זה היה 'בדיחה' או 'משחק', שיש אפשרות סבירה שיש נשק של ארגון הטרור חיזבאללה בתוך בתי ספר ומתקנים אזרחיים. זו מציאות שכולם מודעים לה".

דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי,צילום: אורן בן חקון

הוא הדגיש: "חשוב מכל, המסר שלי להנהלת בית הספר הוא לא לחפש את הילד או את הילדה האלה שכתבו את הדברים רק כדי להעניש אותם. תבססו את הדיאלוג שלכם עם התלמידה על אמפתיה, ולא על עונש. מישהו עשוי ללחוץ עליה. למדו את התלמיד לדבר אמת תמיד. ולצעירים ולילדות אני אומר - 'דברו אמת והיו אמיצים לומר אותה, אבל הודיעו למשפחותיכם ולגורמים הרלוונטיים על כל סכנה או על ההפרות של חיזבאללה כלפיכם וכלפי עתידכם וחייכם'".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר