טראמפ, עאון ונתניהו. צילום: AFP

שיגורים לצפון במקביל לפתיחת המו"מ בין ישראל ללבנון - והעצה שקיבל טראמפ

הסתיים סבב השיחות בין שגריר ישראל בארה"ב לבין שגרירת לבנון בוושינגטון, בחסות נשיא ארה"ב • טראמפ אמר במהלך הפגישה: "ממתין בציפייה לפגישה עם ראש הממשלה נתניהו ועם הנשיא עאון" • במקביל: חיזבאללה ירה לעבר ישראל, חיל האוויר תקף בתגובה והשמיד את המשגרים

 

כשעה לאחר ירי הרקטות של חיזבאללה לצפון: נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הודיע הלילה (שישי) כי הפסקת האש בלבנון תוארך בשלושה שבועות. בציוץ שפורסם על ידי הנשיא נכתב: "נשיא ארצות הברית, דונלד ג'יי טראמפ, סגן נשיא ארצות הברית, ג'יי.די. ואנס, מזכיר המדינה, מרקו רוביו, שגריר ארצות הברית לישראל, מייק האקבי, ושגריר ארצות הברית ללבנון, מישל עיסא, נפגשו היום עם נציגים בכירים של ישראל ולבנון בחדר הסגלגל.

הפגישה התנהלה היטב מאוד! ארצות הברית תפעל עם לבנון כדי לסייע לה להגן על עצמה מפני חיזבאללה. הפסקת האש בין ישראל ללבנון תוארך בשלושה שבועות."

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, צילום: Getty Images via AFP

בנוסף, טראמפ אמר כי הוא ממתין בציפייה לפגישה עם ראש הממשלה נתניהו ועם הנשיא עאון. את הדברים אמר טראמפ במהלך פגישה עם שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, יחד עם שגרירת לבנון בארה"ב.

במקביל לפרסום הפוסט, טראמפ, סגן הנשיא ג'יי.די. ואנס, מזכיר המדינה מרקו רוביו, שגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי, שגריר ישראל בארה"ב יחיאל לייטר ושגרירת לבנון בארה"ב נדא חמאדה מעווד, קיימו סבב שיחות נוסף. השגרירה הלבנונית אמרה: "אני רוצה להודות לארה"ב, תחת מנהיגותך, על כל מאמציך לעזור ולתמוך בלבנון. בזכותך נוכל להפוך את לבנון לגדולה שוב".

טראמפ השיב: "יש סיכוי גדול ששלום בין לבנון לישראל יקרה השנה. הם חברים באותם דברים ואויבים באותם דברים. בכל מה שנוגע לחיזבאללה - כולם מאוחדים נגדו. זה אמור להיות דבר יחסית קל לפתור. עברו כל כך הרבה שנים כי אף אחד לא התמקד בזה. לבנון הייתה מדינה מדהימה ויפה, עם מהאנשים החכמים ביותר בעולם, אך נקרעה בגלל גורמים חיצוניים. אפשר להחזיר את זה יחסית במהרה."

 

במקביל לפתיחת השיחות בוושינגטון%3A זוהו שיגורים משטח לבנון לישראל %2F%2F השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

"ישראל תצטרך להגן על עצמה אם יורים עליה, ויגנו על עצמם, לעולם לא אומר שלא יוכלו", אמר טראמפ על האפשרות לחידוש הלחימה והוסיף: "אם משהו קורה יצטרכו להגן על עצמם, כידוע, אך יעשו זאת בזהירות ויהיו כירורגיים. אך ישראל תצטרך להגן על עצמה".

עוד אמר הנשיא: "שלושה שבועות הפסקת אש, המנהיגים ככל הנראה יבואו בפרק הזמן זה. המנהיגים לא נפגשו במשך הרבה זמן. הם שכנים, ולא נפגשו אף פעם. זה אמור להיות קל".

מרקו רוביו משוחח עם עיתונאים, צילום: EPA

מזכיר המדינה מרקו רוביו, שנכח גם הוא בפגישה, הוסיף: "הבעיה עם להביא את איראן לפיפ"א זה לא השחקנים אלא האנשים שיביאו איתם, טרוריסטים של משמרות המהפכה שיעמידו פנים שהם עיתונאים ומאמנים".

מי אתה נשיא לבנון%3F - על זה%2C פרק 15 \\ איתי אילנאי%2C שחר קליימן%2C שילה רוזנפלד%2C גיא סאלם

בסיום דבריו אמר טראמפ: "אנחנו נעבוד עם לבנון להיפטר מחיזבאללה. יש לנו מערכת יחסים טובה איתם, שמים את לבנון וישראל יחד. פשוט נעזור להם, הם אנשים נהדרים, זאת יכולה להיות מדינה אדירה שוב, נעבוד יחד. ישראל תהיה נהדרת".

במקביל לפגישה בבית הלבן: צה"ל תקף וחיסל מוקדם יותר היום (ה'), שלושה מחבלים מארגון הטרור חיזבאללה, ששיגרו טיל קרקע-אוויר לעבר כלי טיס של חיל האוויר ללא הצלחה.

באירוע נוסף, מחבלים שיגרו רחפן נפץ לעבר כוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון. זמן קצר לאחר מכן, צה"ל תקף תשתיות טרור במרחב.

בהודעה המלאה של דובר צה"ל נכתב: "ארגון הטרור חיזבאללה שיגר רקטות לעבר כוחות צה״ל הפועלים דרומית לקו ההגנה הקדמי, במרחב עיינתא שבדרום לבנון. חלקם יורטו וחלקם נפלו בסמוך לכוחות. אין נפגעים לכוחותינו. בהמשך, צה"ל זיהה שני משגרים טעונים ומוכנים לשיגור והשמיד אותם.

מדובר בהפרות בוטות של הבנות הפסקת האש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...