"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

העונש לעיראק והאזהרה מארה"ב: המיליציות שם מתכננות פיגועים

בערוץ אל-חדת' דווח כי וושינגטון הקפיאה סיוע כספי לבגדד עד להקמת ממשלה • מפקד כוח קודס האיראני קאאני נפגש עם הנהגת המיליציות * המטרה: להתניע בחירה של ראש ממשלה חדש במדינה

,עודכן
0השמעה
מחבלי מיליציה פרו איראנית בבגדד. צילום: איי.אף.פי

הערוץ הערבי אל-חדת' דיווח היום (שני) ממקורותיו כי ארה"ב עצרה סיוע כספי לעיראק, כולל למנגנוני הביטחון, עד שתוקם ממשלה חדשה. לדברי המקורות, הממשל האמריקני גם עצר את התיאום הביטחוני מול בגדד עד שתוקם ממשלה חדשה ויזוהו המעורבים בתקיפות נגד כוחותיה במדינה הערבית. דיווח זה מגיע לאחר שארה"ב כבר הציעה פרס של עד 10 מיליון דולר למי שימסור מידע על ראש מיליציית כתאיב חיזבאללה, אחמד אל-חמידאווי.

בתוך כך, השגרירות האמריקנית הודיעה כי אמריקנים ששוקלים לטוס דרך עיראק צריכים להיות מודעים לסיכונים. לפי השגרירות, "קיימים עדיין מספר גורמים שקשורים לממשלת עיראק ומספקים כיסוי פוליטי וכלכלי למיליציות הנתמכות על ידי איראן". על רקע זה, בשגרירות הזהירו כי המיליציות ממשיכות לתכנן פיגועים נגד מטרות של ארה"ב בעיראק.

בה בעת, הערוץ "א-שרק" דיווח כי מפקד כוח קודס האיראני, איסמעיל קאאני, קיים סדרת פגישות בבגדד. מקור מסר כי קאאני נועד עם בכירים בגוש המפלגות הפרו-איראניות בפרלמנט ועם בכירים במיליציות. עוד צוין כי הוא דן בדרכים לגבש הסכמה על מועמד לראשות הממשלה.

מפקד כוח קודס איסמעיל קאאני,צילום: ללא

בגוש הפרו-איראני בפרלמנט העיראקי העלו כבר את מועמדותו של נורי אל-מאלכי, ראש ממשלה לשעבר המקורב לאיראן. עם זאת, לא הושג רוב לבחירה בו על רקע התנגדות ארה"ב. על רקע זה, קאאני הצהיר כי "הקמת ממשלה עיראקית היא זכות העם והפושעים (מתכוון לאמריקנים; ש"ק) לא צריכים להתערב בכך". לטענתו, הבחירה תלויה "בהחלטה עיראקית" באופן מלא.

על פי הדיווח, הביקור של קאאני כלל גם דיון במלחמה האזורית, ובצורך "לשמור על רגיעה", לפחות כל עוד הפסקת האש בתוקף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר