"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

איראן מתהפכת: "מצר הורמוז נסגר, האמריקנים ממשיכים בשוד ימי"

שר החוץ האיראני הודיע לפני שעות על פתיחה חלקית של המצר, וטראמפ חגג: "הם הסכימו לעולם לא לסגור אותו שוב" • אולם הבוקר, דובר המטה המרכזי הודיע כי "מצב המצר חזר למצבו הקודם" - והאשים: "האמריקנים ממשיכים בשוד ובפיראטיות ימית תחת הכותרת של מה שהם מכנים ׳מצור׳" • דיווח: משמרות המהפכה ירו בשני כלי שיט מסחריים שניסו לחצות את המצר

,עודכן
0השמעה
ספינה במצר הורמוז סמוך לחופי עומאן. צילום: AP

לאחר ששר החוץ האיראני עראקצ'י הודיע אמש (שישי) עלפתיחה חלקית של מצר הורמוז, דובר המטה המרכזי של ח’אתם אל־אנביא הודיע היום (שבת) כי "מצב המצר חזר למצבו הקודם והוא נתון תחת ניהול ושליטה מחמירה של הכוחות המזוינים". על פי דיווחים,משמרות המהפכה ירו לעבר כלי שיט מסחריים שניסו לחצות את המצר.

הקרע בהנהגה האיראנית מעמיק - וטראמפ ממהר להכריז על "ניצחון"

הצי האמריקני לספינות במצר הורמוז: "אל תנסו לפרוץ את המצור" // מתוך עמוד ה-X של סנטקום (ארכיון)

הדובר הסביר כי "הרפובליקה האסלאמית של איראן, בהמשך להסכמים הקודמים במשא ומתן, הסכימה בתום לב למעבר מנוהל של מספר מוגבל של מכליות נפט מסחריות דרך מצר הורמוז, אך למרבה הצער האמריקנים, בהפרת התחייבויות חוזרת ונשנית המאפיינת את עברם, ממשיכים בשוד ובפיראטיות ימית תחת הכותרת של מה שהם מכנים ׳מצור׳".

"איראן הסכימה לא לסגור את המצר לעולם"

שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י הכריז אתמול (שישי) ברשת X כי מצר הורמוז פתוח באופן מלא למעבר כלי שיט מסחריים, עד לתום תקופת הפסקת האש. זאת, לכאורה, בהתאם להפסקת האש בלבנון.

"במסלול המתואם שכבר הוכרז על ידי ארגון הנמלים והימאות של הרפובליקה האסלאמית של איראן", כתב.נשיא ארה"ב דונלד טראמפחגג את המהלך והכריז כי ״איראן הסכימה לעולם לא לסגור שוב את מצר הורמוז״, אך הבהיר כי המצור הימי על איראן יישאר בתוקף "עד להשלמת העסקה".

"לעולם לא ייסגר". טראמפ אחרי ההכרזה על פתיחה חלקית של מצר הורמוז,צילום: Getty Images via AFP

למרות הצהרת שר החוץ האיראני על פתיחת המצר, יו״ר הפרלמנט האיראני וחבר בצוות המשא ומתן מוחמד באקר קאליבאף, עמד על התנאים האיראניים וקבע כי "כל עוד המצור נמשך, מצר הורמוז לא פתוח". יחד עם קאליבאף, שורה של כלי תקשורת ניציים תקפה את עראקצ'י על מה שהם כינו "ציוץ גרוע ולא שלם", שלטענתם סיפק לטראמפ הזדמנות להכריז על עצמו כמנצח המלחמה.

20 ספינות נחסמו

כמו כן, בשעות האחרונות, כ-20 ספינות שהתכוננו לעבור במצר הורמוז נאלצו להסתובב, בעקבות הודעת איראן על סגירה מחודשת של המצר. כך דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל", בהתבסס על הודעות של בעלי ספינות ומתווכים פיננסיים. בעל מכלית מהונג קונג סיפר כי כלי השיט נאלצו להסתובב בעקבות הודעות של משמרות המהפכה ברדיו, שלפיהן המצר סגור. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח לפני זמן קצר כי חמישה כלי שיט טעונים גז טבעי מתקרבים למצר, מנמל ראס לפאן שבקטאר.

המרכז הבריטי לסחר ימי (UKMTO) דיווח היום (שבת) על תקרית באזור מצר הורמוז, כ־20 מיל צפון־מזרחית לחופי עומאן. לפי הדיווח, שתי ספינות חמושות של משמרות המהפכה התקרבו למכלית ופתחו עליה באש ללא אזהרה מוקדמת. המכלית וצוותה דווחו כבטוחים. במקביל, סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי שני כלי שיט מסחריים נפגעו מירי בעת ניסיון לחצות את המצר.

"חזית הכפירה והיוהרה"

המנהיג העליון מוג’תבא חמינאי בהודעה לרגל יום הצבא האיראני: ״הצבא האסלאמי מתמודד עם שני הצבאות שבחזית הכפירה והיהירות, וחושף את חולשתם והשפלתם מול עיני העולם. הכטב״מים שלו מכים כברק בפושעים האמריקנים והציונים, וחיל הים האמיץ שלו מוכן להעניק לאויבים את טעמן המר של תבוסות חדשות".

מוג’תבא הוסיף כי הצבא "עומד במקומו הראוי, ובמקום להשתייך למשטר העריצות המושחת של הפאהלווים, הוא חובק את חיקה החמים של האומה, שכן אכן הצבא הוא בנה של האומה וקם מליבותיו של העם", וכי "הצעדים הנחוצים להגברת יכולות הצבא ינקטו בעתיד הקרוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר