"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
יריות שמחה ושיירות רכבים בדרכן הביתה: בלבנון חוגגים את הפסקת האש
חלק מתושבי לבנון בחרו לחגוג את ההפוגה הזמנית והחזרה הביתה בהפגנת תמיכה בחיזבאללה ואיראן • החזרה ההמונית של תושבים לבנונים לבתיהם מגיעה למרות שצה״ל הוציא אזהרה ללבנונים לא לחזור לדרום לבנון, ואף הפציץ אתמול גשר
תושבי הפרברים הדרומיים של ביירות שבים הביתה. צילום: רויטרס

יריות שמחה ושיירות רכבים בדרכן הביתה: בלבנון חוגגים את הפסקת האש

חלק מתושבי לבנון בחרו לחגוג את ההפוגה הזמנית והחזרה הביתה בהפגנת תמיכה בחיזבאללה ואיראן • החזרה ההמונית של תושבים לבנונים לבתיהם מגיעה למרות שצה״ל הוציא אזהרה ללבנונים לא לחזור לדרום לבנון, ואף הפציץ אתמול גשר

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הפסקת האש בת 10 הימים שהוכרזה בין ישראל ללבנון נתנה את האות לעשרות אלפי לבנונים שנטשו את בתיהם בזירות הלחימה בדרום לבנון וביירות - לשוב לבתיהם.

טראמפ בהצהרה%3A "איראן רוצה לעשות עסקה... הם מוכנים לעשות דברים היום שהם לא היו מוכנים לעשות לפני חודשיים" %2F%2F סקיי ניוז

חלק מתושבי לבנון בחרו לחגוג את ההפוגה הזמנית והחזרה הביתה בהפגנת תמיכה בחיזבאללה ואיראן, תוך נפנוף דגלי הארגון והצגת התמונות של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה ועלי חמינאי המנהיג העליון של איראן שחוסלו על ידי ישראל.

בדרום לבנון פורסם תיעוד של תושבי העיירה אל-ח'יאם שנעצרו לפני מחסום של צבא לבנון. לטענתם, נמנע מהם להיכנס לעיירה שנמצאת בחלקה בשליטת צה"ל.

תיקון גשר קאסמיה על נהר הליטני, צילום: איי.אף.פי



הצבא הלבנוני עדכן כי מוקדם יותר יחידה מקצועית שלו עבדה על פתיחת גשר אל-קאסמיה באופן מלא ותוך שיתוף פעולה עם עיריות ואגודות. עוד צוין כי חיילים לבנונים הוצבו בסביבת הגשר.

תיעוד%3A תושבי העיירה אל-ח'יאם נעצרו במחסום של צבא לבנון %2F%2F רשתות ערביות


גם בנבטייה תועדו תומכי חיזבאללה מנופפים בדגלי ארגון הטרור עם חזרתם של תושבים לאזור אחרי הפסקת האש. בערוץ "אל-ערבי" דיווחו על תחילת החזרה של מפונים גם לאזור הבקעא במזרח המדינה.גם בנבטייה תועדו תומכי חיזבאללה מנופפים בדגלי ארגון הטרור עם חזרתם של תושבים לאזור אחרי הפסקת האש. בערוץ "אל-ערבי" דיווחו על תחילת החזרה של מפונים גם לאזור הבקעא במזרח המדינה.
תושבי לבנון חוגגים את הפסקת האש בצידון, צילום: רויטרס
ילדה עם תמונותיהם של עלי ומוג'תבא חמינאי בחגיגות לאחר כניסת הפסקת האש לתוקף בצידון, לבנון, צילום: רויטרס
תושבי לבנון חוגגים את הפסקת האש בצידון, צילום: רויטרס
תושבי דרום לבנון חוזרים לבתיהם אחרי כניסת הפסקת האש לתוקף, צילום: רויטרס

במקביל נשמעו ברחבי דרום לבנון יריות שמחה שכוונו לאוויר לציון הפסקת האיש שעשויה להפוך להסכם נרחב יותר בין ישראל ללבנון.

החזרה ההמונית של תושבים לבנונים לבתיהם מגיעה למרות שצה״ל הוציא אזהרה ללבנונים לא לחזור לדרום לבנון, ואף הפציץ אתמול גשר.

תושבי הפרברים הדרומיים של ביירות שבים הביתה, צילום: רויטרס
שיירות רכבים בדרך לדרום לבנון, צילום: רויטרס
צידון. תושבי בלבנון שבים לבתיהם, צילום: רויטרס

כאמור, אתמול (חמישי) בתיווך ארצות הברית, הגיעו ישראל ולבנון להבנה על עצירת הלחימה. צעד שתואר כ"בונה אמון" שנועד לפתוח דלת למשא ומתן מדיני וביטחוני מקיף. במסגרת ההסכם התחייבו שני הצדדים לנצור אש למשך עשרה ימים, תוך הכרה הדדית בריבונות המדינות והתחייבות לפעול נגד גורמים חמושים שאינם מדינתיים.

יריות שמחה לאוויר בדרום לבנון לאחר ההכרזה על הפסקת האש%2F%2F רשתות ערביות

בלב ההסכם עומדת דרישה להגביל את פעילות חיזבאללה וכל ארגון חמוש אחר בלבנון, כך שהכוחות היחידים המורשים לשאת נשק יהיו גורמי הביטחון הרשמיים בלבנון. שתי המדינות הצהירו כי אינן נמצאות במלחמה, והתחייבו לנהל משא ומתן ישיר בתום לב בהנחיית ארה"ב, במטרה להגיע להסכם מקיף שיבטיח ביטחון ושלום בין שתי המדינות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...