"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צילומי הלוויין מראים: איראן משקמת את "ערי הטילים" שלה

תמונות שהגיעו לידי רשת CNN מראות עבודה הנדסית סמוך לאתר שיגור טילים סמוך לעיר חומיין "הפעולות תואמת את הקונספט של עיר הטילים, הם חופרים את עצמם החוצה כהכנה לירי נוסף", מסביר מומחה

,עודכן
0השמעה
כלם הנדסיים בבסיס טילים בחומיין, איראן. צילום: Airbus

איראן פועלת לחילוץ משגרי טילים ולשיקום של מערכת "ערי הטילים" שלה, כך עולה מתמונת לוויין שפורסמה על ידי רשת החדשות האמריקנית CNN. בתמונה נראים כלים הנדסיים מסירים מחסומים והריסות מפירמ נהרה שנפגע בתקיפות של חיל האוויר במהלך מבצע "שאגת הארי".

תיעוד מתקיפת משגר טילים בליסטים באיראן // דובר צה"ל



תחקיר קודם של CNN מצא כי ארצות הברית וישראל תקפו כניסות לבסיסים כדי לחסום משגרי טילים מלצאת ולירות או לחזור לבסיס כדי לטעון מחדש. המודיעין האמריקאי העריך כי כמחצית ממשגרי הטילים של איראן עדיין נותרו שלמים לאחר חודש של לחימה, על פי מקורות שדיברו עם CNN. רבים ממשגרים אלה עשויים להיקבר מתחת לאדמה עקב התקיפות בכניסות למנהרות.

המאמצים להשבת הגישה לבסיסים, המכונים בדרך כלל ערי טילים, היו צפויים, לדברי סם לאיר, עמית מחקר במרכז ג'יימס מרטין ללימודי אי-הפצת נשק גרעיני.

ראשי משמרות המהפכה בבסיס טילים תת קרקעי בשנת 2025,צילום: איי.אף.פי

"[הפסקת אש] דורשת ממך לקבל את העובדה שהיריב שלך עומד לשקם חלק מהיכולת הצבאית שלו שזה עתה השקעת זמן, מאמץ וכסף בהשמדה", אמר המומחה לרשת החדשות.

לאיר הוסיף שזה חלק מהתכנון של איראן לגבי פעולת הבסיסים. "זה תואם את הקונספט הכולל של המבצעים של עיר הטילים, שמשמעותו שאתה בולע את ההתקפה הראשונה, חופר את עצמך החוצה ואז משגר שוב."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר