"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

באיחוד האמירויות דורשים: "איראן צריכה לפצות אותנו על התקיפות"

ברקע המגעים לקיום משא ומתן לסיום המלחמה עם איראן: באמירויות מבהירים כי כל הסכם חייב לכלול פיצויים מטהרן לאבו דאבי • "אין מנוס מפתרון מדיני שיכלול ערבויות למניעת תקיפות ופיצויים איראניים על הפגיעה בתשתיות ואזרחים", אמרו באמירויות

,עודכן
0השמעה
נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד. צילום: רויטרס

על רקע חילופי המסרים בין ארה"ב לאיראן, יועצו של נשיא איחוד האמירויות מדגיש כי כל הסכם צריך לכלול פיצויים של טהרן על פגיעה בתשתיות.

לדברי היועץ הבכיר אנוואר גרגש, "אין מנוס מכך שכל פתרון מדיני שיטפל בתוקפנות האיראנית על מדינות המפרץ הערבי יכלול ערובות ברורות שימנעו את חזרת התקיפות בעתיד ויתבסס על פיצויים איראניים על הפגיעה בתשתיות אזרחיות וחיוניות ואזרחים".

שריפה בנמל התעופה הבינלאומי בדובאי לאחר שנפגע מכטבם איראני // רשתות חברתיות

הבכיר האמירותי הדגיש כי "איראן הונתה את שכנותיה לפני המלחמה בעניין כוונותיה. היא חשפה תוקפנות מתוכננת מראש למרות המאמצים הכנים להימנע ממנה". הוא ציין כי שתי הדרכים (ערובות ופיצויים) חיוניות כדי להתמודד עם המשטר האיראני, שהפך לאיום עיקרי על ביטחון המפרץ הערבי.

תקיפה איראנית באבו דאבי, ארכיון,צילום: אי.אף.פי

כזכור,ביום חמישי דווחכי מדינות המפרץ וישראל פועלות בתיאום ובסנכרון בשיח מול ממשל טראמפ, במטרה למנוע הגעה להפסקת אש מבלי שהושגו תנאי הבסיס שהבית הלבן עצמו הציב.

לפי שלושה מקורות דיפלומטיים באזור ובמערב, בין ישראל ללפחות שתיים ממדינות המפרץ מתקיימים לאורך כל המלחמה, וביתר שאת כעת, מגעים ישירים בדרג מדיני בכיר, שנועדו להעברת מסרים, לתיאום מהלכים ביטחוניים ומדיניים וליצירת תשתית להתקדמות מדינית עתידית.

המגעים הללו התגברו בימים האחרונים בעקבותהודעות הנשיא האמריקני טראמפ על התקדמות בשיחות עם איראן, ובעקבות האפשרות להפסקת אש לצורך קיום מו"מ. טראמפ הודיע כילא יממש את האולטימטוםבן היומיים להפצצת תחנות הכוח של איראן, וכי הוא מעניק למשטר בטהראן אולטימטום חדש, חמישה ימים לקבל את תנאי המו״מ ולפתוח בשיחות.

איראן משכה זמן, ולבסוף הודיעה כי אינה מקבלת את הנייר האמריקני, אך לא סגרה את הדלת לחלוטין. ביממה האחרונה עלתה האפשרות כי מו"מ עשוי להיפתח בכל זאת, למרות ההכחשות מצד איראן, וכי במהלכו תיתכן הפסקת אש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר