"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צילם ספינות מלחמה: עיתונאי חרדי נעצר בכוויית ונחשד כסוכן מוסד

יצחק הורוביץ ממגזין "בקהילה" נעצר בכוויית בחשד לריגול • השוטר שאל: "האם אתה ישראלי? האם אתה שירתת בצבא הישראלי? יש-לך קשר לישראל?"

,עודכן
0השמעה
יצחק הורוביץ. צילום: עיתון משפחה

עיתונאי המגזין החרדי “משפחה”, יצחק הורוביץ, נעצר במהלך שהותו בכוויית לאחר שעורר את חשדם של כוחות הביטחון המקומיים, בחשד כי הוא פועל כסוכן מודיעין תחילה איראני ובהמשך ישראלי.

הורוביץ נקלע למדינה בעקבות שיבושי טיסות על רקע המלחמה האזורית. במהלך שהותו תועד כשהוא מצלם מהחוף כלי שיט צבאיים, בהם ספינות פטרול אמריקניות. למרות שאזרחים כווייתים נוספים צילמו גם הם, היותו זר הובילה לעיכובו לבדיקה.

הורוביץ בכוויית,צילום: עיתון משפחה

לדבריו, במהלך הבדיקה התבקש להציג את תכולת תיקו אז נחשפו התפילין שנשא עמו. השוטרים, שלא הכירו את החפץ, חשדו כי מדובר באמצעי קשר. רק לאחר שהסביר כי מדובר בפריט דתי יהודי, החלה להתבהר זהותו.

בשלב זה התעורר חשד חדש: האם מדובר באזרח ישראלי או אף בסוכן מוסד. “האם אתה ישראלי? שירתת בצבא הישראלי? יש לך קשר לישראל?”, נשאל. הורוביץ השיב כי יש לו מכרים בישראל ואף קשרים עסקיים, אך אין לו כל קשר ביטחוני.

שער עיתון משפחה עם הורוביץ,צילום: עיתון משפחה

הוא הועבר לחקירה ממושכת, במהלכה נבדקו חפציו, מצלמתו והודעות הטלפון שלו. בהמשך נחקר גם על ידי גורמי מודיעין מקומיים. “האם המוסד ישלח סוכן עם תפילין למשימה?”, תהה בפני חוקריו העיתונאי.

לדבריו, האווירה בתחנה הייתה מתוחה ולעיתים עוינת, במיוחד לאחר זיהויו כיהודי. באחד המקרים אף הוטחו בו האשמות על פעילות ישראלית באזור. לאחר שעות של בדיקות, התקבלה החלטה לשחררו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר