"ישראל לא תעצור את התקיפות": שגריר ארה"ב בלבנון קורא למו"מ ישיר

השגריר מישל עיסא מעריך כי התקיפות נגד חיזבאללה יימשכו ומדגיש כי ללא משא ומתן מול ישראל לא ניתן להגיע להסדרה • בארה"ב פועלים למנוע פגיעה בכפרים נוצריים בדרום לבנון

תקיפות צה"ל בביירות. צילום: אי.פי.אי

שגריר ארצות הברית בלבנון מישל עיסא העריך בסוף השבוע כי ישראל לא צפויה להפסיק את התקיפות נגד חיזבאללה, והבהיר כי הדרך היחידה להגיע להסדרה היא באמצעות משא ומתן ישיר בין הצדדים, כך דווח בתקשורת הלבנונית לאחר פגישתו עם הפטריארך המארוני.

צה"ל תוקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון // דובר צה"ל

עוד ציין השגריר כי אי אפשר להשיג הסכם ללא מו"מ מול הצד הישראלי. "אנחנו מעוניינים להביא שלום בלבנון ושלבנון תהיה עצמאית. אנחנו ננסה לעצור את המלחמה בלבנון ולבקש מכל האחראים כאן לקבל החלטה שתסייע להגיע לפתרון הזה", אמר.

באשר ליוזמת נשיא לבנון ג'וזף עאון, השגריר אמר: "הערכנו את חשיבות הנושא מבחינת הנשיא ואחריותו להחליט להיפגש עם הצד הישראלי. הדברים לא ייפתרו ללא מו"מ. לכל אחד יש את נקודת המבט שלו לגבי הפגישות, אבל אני סבור כי ישראל החליטה שלא תפסיק את התקיפות שלה. זה אומר שלבנון צריכה להחליט אם היא יכולה להיפגש עם ישראל במצב הזה".

"לדעתי אי אפשר להשיג שלום ללא פשרה ופגישות", הבהיר עיסא, "לכן אני מעודד שכל לבנוני יחשוב שיש להיפגש עם ישראל, ולשאת ולתת עימה כדי להגיע לפתרון".

שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, צילום: מזכירות המדינה של ארה"ב

השגריר גם סיפר כי ארה"ב ביקשה מהצד הישראלי להניח לכפרים הנוצריים בדרום. לדבריו, בישראל עדכנו כי החליטו שלא יתקפו את הכפרים הנוצריים, אך לא יכולים להבטיח זאת במידה ותהיה הסתננות של חיזבאללה אליהם.

הוא הוסיף כי ארה"ב ביקשה מהצבא הלבנוני להציב יחידות בכפרים הנוצריים כדי להגן עליהם ולפקח, ונכון לעכשיו הדברים מתנהלים כשורה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר