"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סופו של חובב הקונספירציות: מת המגיש הוותיק ב"אל-ג'זירה"
הערוץ הקטארי הודיע רשמית על מותו של איש התקשורת הפלסטיני ג'מאל ריאן בגיל 73 • מומחה לקטאר: "הוא היה אחד ממגבשי העמדה העוינת נגד ישראל בערוץ" • ריאן נודע בשנאתו לישראל ובהאשמותיו נגד מדינות ערב
ג'מאל ריאן מגיש באל-ג'זירה. צילום: רשת X

סופו של חובב הקונספירציות: מת המגיש הוותיק ב"אל-ג'זירה"

הערוץ הקטארי הודיע רשמית על מותו של איש התקשורת הפלסטיני ג'מאל ריאן בגיל 73 • מומחה לקטאר: "הוא היה אחד ממגבשי העמדה העוינת נגד ישראל בערוץ" • ריאן נודע בשנאתו לישראל ובהאשמותיו נגד מדינות ערב

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הערוץ הקטארי "אל-ג'זירה" הודיע היום (ראשון) על מותו של אחד ממגישיו הוותיקים ג'מאל ריאן בגיל 73. איש התקשורת הפלסטיני החזיק באזרחות ירדנית ושידר ברשת מאז שנות ה-90. הוא נודע בשנאתו לישראל שאותה כינה "הישות", בהתנגדות לנורמליזציה אותה תיאר כ"בגידה" ובתמיכה בארגון הטרור חמאס.

ד"ר אריאל אדמוני ממכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון אמר ל"היום" כי ריאן היה אחד ממגבשי עמדת הערוץ הקטארי העוינת כלפי ישראל. לדברי המומחה לקטאר, ריאן אמנם לא נמנע מלראיין ישראליים בתחנה, אך עודד מסרים תומכי טרור הן בשידוריו ברשת והן בהתבטאויותיו ברשתות החברתיות.

ריאן נולד ב-1953 בטולכרם והחל לעבוד בטלוויזיה הירדנית בשנות ה-70. בהמשך עבד בכלי תקשורת בינלאומיים כמו רשת BBC בערבית. עם הקמת "אל-ג'זירה" הוא היה אחד מחברי הצוות המייסד והפך לאחד המגישים המוכרים. ריאן נהג להטיח ביקורת חריפה כלפי מדינות ערב בשל "היעדר התמיכה המספקת שלהם בסוגיה הפלסטינית" לשיטתו.

כך, למשל, במהלך המלחמה האחרונה בעזה כתב כי "העוול נגד העם הפלסטיני הגיע עד לשמיים. הוי האל, החולשה וההשפלה של האומה הערבית והאומה האסלאמית הגיעו לשפל המדרגה". בהזדמנות אחרת אמר כי "הישות הציונית היא גוף זר על אדמת פלסטין, ובין אם זה יהיה זמן רב או זמן קצר, הם עוברי אורח ואנחנו שבים".

ריאן גם נהג להדהד קונספירציות נגד ישראל: "קבלת העסקה האחרונה על ידי חמאס דחקה לפינה את נתניהו הפושע. אם העסקה תידחה, תהיה העקירה המטרה האמיתית של המלחמה על עזה. אם זה יצליח, זה יעבור בהדרגה לגדה המערבית, לירדן, ללבנון, לסוריה, לעיראק, לסעודיה, לכווית, למצרים, עד שחלום ישראל הגדולה ימומש באמצעות החרב האמריקנית".

המגיש הפלסטיני עורר לא מעט סערות. כך, לדוגמה בשנת 2024 הוא האשים ברשת X פליטים סורים בלבנון בכך שהם מעבירים מידע לישראל על בכירים בחיזבאללה. מאוחר יותר הפרסום נמחק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...