תושבי איראן הציפו את הרחובות הלילה - מטהרן ועד אבדנן - לחגוג את החדשות: המנהיג העליון ח'מינאי נהרג במתקפה הישראלית-אמריקנית, סוכנות הידיעות פארס דיווחה כי בתו, חתנו, נכדתו וכלתו נהרגו גם הם. מוותו של האייתוללה, לאחר כמעט 40 שנות שלטון אוטוריטרי, הוא סימן לשינוי היסטורי למשטר הדתי של איראן. רבים מהאיראנים, בתוך ומחוץ למדינה, שמחו, חרף המטוסים הישראליים והאמריקנים שהמשיכו לחוג בשמי איראן וההפצצות הנוספות לתוך הלילה.
מגיש הטלוויזיה האיראני הודיע על החדשות בעצב אך בשכונות שונות בטהרן, בירת הרפובליקה האסלאמית, צצו כיסים של שמחה.
המגיש האיראני מודיע על חיסולו של חמינאי - ופורץ בבכי | טלוויזיה איראנית
המוני גברים ונשים רוקדים ומריעים, שואגים "וואו! וואו!" נהגים שעברו בצומת צפרו ברכביהם, זיקוקים האירו את השמים ומוזיקה הרעידה את הרחובות. רבים מהתושבים, מחלונותיהם וממרפסותיהם, הצטרפו לקריאה "חירות, חירות".
בעיר אבדנן, עיר כורדית במערב איראן, שם הייתה דיכוי קשה של המהומות, צעירים וצעירות טסו ברחובות אחרי ההודעה על מותו של המנהיג העליון. הם יצאו מחלונות רכיבם, הראו סימני ניצחון וריעננו. "הלילה, 28 בפברואר, מזל טוב לחירות שלנו".
"שלום לעולם החדש!" נשמע גבר צועק כשבסרטון חבורה שוברים דמות פסל, שהיא ככל הנראה של ח'מינאי ומסביבם מדורות, בכיכר בעיר גלה דאר שבמחוז פרס.
"دارم خواب میبینم؟ سلام دنیای جدید!"
— Vahid Online (@Vahid) February 28, 2026
ویدیو دریافتی از 'شادی جوانان شهر #گلهدار در شهرستان مُهر استان فارس، یکشنبه ۱۰ اسفند'#Iran pic.twitter.com/g0U6p7zmVo
סרטון נוסף מעיר אספהאן, עיר מרכזית בדרום איראן, מראה לפחות מאה אנשים חוגגים, רבים מהם עם ידיים מונפות ומנופפים בבדים לבנים.
شادی مردم فولادشهر اصفهان شهر مهسا موگویی پس از مرگ خامنه ای pic.twitter.com/eo2Li99KNp
— مملکته (@mamlekate) February 28, 2026
האייתוללה ח'מינאי, שהיה האוטוריטה האחרונה בכל החלטה ממשלתית באיראן - לפי הדיווחים, הורה אישית לכוחות הביטחון להפעיל כוח יתר נגד מפגינים בינואר, שהוביל למותם של רבים.
קבוצות זכויות אדם טוענות שהפעולה גבתה את חייהם של לפחות 7,000 בני אדם וצופים כי המספרים יעלו.
אך יש לו גם תומכים שמבכים את מותו, באיספהאן למשל התקיימה עצרת אבל לציון מותו.
Large crowd of people in Isfahan hit streets to mourn Leader of Islamic Revolution martyrdom pic.twitter.com/wpofOyCJgu
— Press TV 🔻 (@PressTV) March 1, 2026
בטהרן התקבצו מאות עובדי ממשל לבכות את לכתו.
עדיין לא ברור מי יעמוד בראש איראן לאחר קרוב לארבעה עשורי שלטונו של ח'מינאי, הלילה הנשיא האמריקני דונלד טראמפ ענה כי "יש לו מושג טוב" בקשר לחילופי הממשל, כשנשאל על כך בראיון ולעומתו מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן עלי לריג'אני, שנחשב למי שמנהל את איראן בפועל בזמנים אלו, תקף את ישראל וארה"ב בחריפות: "אמריקה והמשטר הציוני שרפו את לבבות האומה האיראנית, ואנחנו נשרוף גם את ליבם", וטען: "האויב משלה את עצמו אם הוא חושב שחיסול מנהיגים יערער את יציבותה של איראן" וכי "מועצת מנהיגות הוקמה בהתאם לחוקה כדי לקחת על עצמה את אחריות המנהיג העליון עד שייבחר יורש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו