בעוד השיחות עם איראן בז'נבה מתקיימות, ייתכן שארצות הברית מכינה "מקל גדול" לפעולה צבאית אפשרית נגד הרפובליקה האסלאמית. תמונות לוויין שפורסמו היום (חמישי) על ידי חברת המודיעין הלווייני הסינית CTGL מראות שייתכן כי וושינגטון קרובה לשלוח מפציצים אסטרטגיים לזירה.
שתי תמונות שפרסמה החברה מראה תכונה חריגה בבסיס האמריקני דייגו גרסיה שנמצא בארכיפלג צ'וגוס שבטריטוריה הבריטית של האוקיינוס ההודי. בצילומים נראית משחתת של הצי האמריקני עוגנת מול הבסיס האווירי, ייתכן שלמטרת הגנה אווירית על הבסיס מפני טילים איראניים או ניסיון איראני אחר לפגוע בבסיס המרוחק.
לצד הגעת המשחתת נראיית כמות גדולה מאוד של מטוסי תדלוק ומטוסי תובלה, שיכולים להעיד על פעילות הכנה להגעה של מפציצים אסטרטגיים מדגם B-52 ו-B-2. מטוסי תדלוק נועדו על מנת לאפשר את הגעת המפציצים ואת שליחתם לגיחות הפצצה באיראן ומטוסי תובלה דרושים על מנת להעביר את מטען הפצצות הדרוש לגיחות הפצצה במקרה של פעולה צבאית נגד הרפובליקה האסלאמית.
היעדרם של המפציצים האסטרטגיים מההיערכות האמריקנית לפעולה אפשרית מול איראן היה החוליה החברה המשמעותית ביותר עד כה מהשלמת כלל רכיבי הכוח של ארצות הברית באזור. אם אכן יצאו מפציצים כבדים לכיוון האוקיינוס ההודי יהיה זה איתות נוסף מצד ממשל טראמפ למוכנות למבצע צבאי עוצמתי ומקיף נגד איראן.
הפעלת הבסיס לתקיפה נגד איראן נותרה סוגייה מורכבת שכן בריטניה בשלב זה מסרבת לעשות שימוש בבסיסים בשטח בריבונות בריטית לתקיפה באיראן, תוך ציטוט של החוק הבינלאומי כסיבה לסירוב. המיש פולקנר, שר במשרד החוץ הבריטי, הודיע בפרלמנט כי בריטניה מקפיאה את תהליך אשרור הסכם צ'אגוס, שבמסגרתו אמורה הריבונות על הארכיפלג לעבור לידי מאוריציוס, לצורך דיונים עם ארה"ב. אולם שעות ספורות לאחר מכן הכחיש גורם ממשלתי בריטי את הדברים ואמר ל"רויטרס" כי "אין הקפאה, מעולם לא קבענו מועד יעד, והלוחות יפורסמו כרגיל".
"יש לנו תהליך שעובר בפרלמנט בנוגע לאמנה. נחזיר אותו לפרלמנט בזמן המתאים. אנחנו עוצרים לצורך דיונים עם עמיתינו האמריקנים", אמר פולקנר בבית הנבחרים, והוסיף כי "הייתה תמיכה מהממשל האמריקני באמנה הזו, וזה לא השתנה". דבריו באו על רקע ביקורת חריפה של הנשיא טראמפ, שפרסם שבוע שעבר פוסט ב-Truth Social ובו קרא לסטארמר "לא למסור את דייגו גרסיה" וכינה את העסקה "טעות גדולה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)