לקראת פיצוץ? חמאס מתחמק מתוכנית פירוק הנשק
הוועדה הפלסטינית מכוונת להציב תוכנית לפירוק חמאס מנשק שתימשך חצי שנה • בכיר ארגון הטרור בחו"ל, ר'אזי חמד, אמר כי התיק עדיין "קשה ובעל רגישויות רבות"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
על רקע הפרסום ב"היום" בדבר כוונה של ועדת הטכנוקרטים הפלסטינים להציבתוכנית לפירוק חמאס מנשק שתימשך חצי שנה, בכיר ארגון הטרור בחו"ל, ר'אזי חמד, אמר כי התיק עדיין "קשה ובעל רגישויות רבות".
חמד, מחברי צוות המו"מ של חמאס, סירב לפרט על כך בשיחתו עם העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט". במקביל, דובר חמאס בעזה חאזם קאסם הצהיר כי "האיומים בפירוק הנשק בכוח לא מתחשבים במאמצי המתווכים". קאסם התייחס לדבריו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שאמר כי אם חמאס לא יסכים להתפרק מנשק בהתאם לאולטימטום אמריקני שיתקבל בימים הקרובים, צה"ל יקבל לגיטימציה לעשות זאת בעצמו.
על רקע זה, מקור פלסטיני סיפר כי "יש מחלוקת בנושא (פירוק הנשק; ש"ק) ומו"מ שמתנהל. מה שישראל לא הצליחה להשיג בשנתיים של מלחמה, היא לא תצליח להשיג עכשיו". לדברי המקור הפלסטיני, "יש הבנות שקרובות להשגה דרך המתווכים, אבל בראש סדר העדיפויות צריכות לעמוד הפסקת התוקפנות ונסיגה של ישראל (מעזה)".
מקור מצרי אישר מצידו כי מתקיימים דיונים בנושא פירוק הנשק של חמאס בהובלת קהיר, אנקרה ודוחא לצד ועדת הטכנוקרטים. הגורם סבר כי השגת הבנות הן הדבר הכי חשוב על הפרק, זאת לאור רצונו של טראמפ להביא להצלחת היוזמה שלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)