מדינות ערביות ואסלאמיות מתניעות מהלך באו"ם נגד ישראל, בעקבות ההחלטות האחרונות בנוגע להגדרת שטחים ביהודה ושומרון כאדמות מדינה. במסגרת זאת, משלחת ערבית-אסלאמית של שגרירים ונציגים דיפלומטיים קיימו היום (שלישי) ישיבה עם מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש במטה הארגון בניו יורק.
המשלחת כללה שגרירים ונציגים מטעם סוריה, טורקיה, קטאר, סעודיה, בחריין, כווית, אלג'יריה והרשות הפלסטינית. בישיבה דנו הצדדים גם בהסכם הפסקת האש בעזה, בישיבה שתקיים מועצת השלום בוושינגטון ומה שהוגדר "ההתפתחויות המסוכנות באדמות הפלסטיניות, לרבות התוכניות הישראליות האחרונות לסיפוח חלקים מהגדה המערבית", לשון הדברים.
בתחילת המפגש, שגרירי סוריה וטורקיה הציגו את עמדות מדינות ערב והארגון לשיתוף פעולה אסלאמי. בהמשך לכך, הנציג הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, הציג מצגת שבה נסקרו "הפעולות האזוריות הדחופות, והמסרים שהעבירה ההנהגה הפלסטינית למזכ"ל האו"ם ולחברי מועצת הביטחון בעניין סכנות ההסלמה הישראלית".
הנציג הפלסטיני הדגיש כי על מועצת הביטחון ועל הקהילה הבינלאומית לשאת באחריות שלהן ולנקוט עמדה לעצירת המדיניות של ממשלת ישראל. זאת, לאור "הקונצנזוס הבינלאומי הרחב שמתנגד למדיניות הסיפוח", כלשונו. כמו כן, הנציג הפלסטיני קרא לאימוץ צעדים "לא קונבנציונליים" כדי "לעצור את ההסלמה הישראלית ולמנוע פגיעה בפתרון שתי המדינות".
במהלך הישיבה, מזכ"ל האו"ם גוטרש אמר מצידו כי "הצעדים וההחלטות של ישראל אינם חוקיים ובלתי מקובלים, ומייצגים צעד נוסף שמערער את פתרון שתי המדינות". הוא אמר כי "צריך להפעיל לחץ יעיל כדי לבטל את ההחלטות". בנוגע לישיבת מועצת השלום בוושינגטון, גוטרש אמר כי מדובר בהזדמנות לעודד את הגוף לאמץ עמדה ברורה בנוגע לצעדי הסיפוח של ישראל.
על רקע הפגישה, שרי החוץ של סעודיה, ירדן, איחוד האמירויות, קטאר, אינדונזיה, פקיסטן, מצרים וטורקיה פרסמו הבוקר גינוי חריף להחלטות הישראליות בנוגע ליהודה ושומרון. על פי ההודעה, "הצעד הבלתי חוקי הזה מהווה הסלמה מסוכנת, ששואפת להאיץ את פעילות ההתנחלות ולהחרים אדמות, לבסס שליטה ישראלית ולכפות ריבונות בלתי חוקית על שטח פלסטיני".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
