הבניין שניזוק בפיצוץ שאירע בבנדר עבאס ביום שבת לא היה מחובר לרשת הגז - כך אמר אחד התושבים, בסתירה לדיווחים בחלק מהתקשורת האיראנית שייחסו את האירוע לפיצוץ גז.
בסרטון שפורסם לאחר הפיצוץ אמר התושב כי בבניין מעולם לא הותקנה תשתית צנרת גז. כלי תקשורת ממלכתיים מסרו בהמשך כי נסיבות האירוע עדיין נבדקות. ראש מערך ניהול המשברים במחוז הורמוזגן אמר כי בפיצוץ נפצעו 14 בני אדם ואדם אחד נהרג.
פיצוץ בעיר הנמל הדרומי של איראן, בעיר בנדר עבאס // רשתות ערביות
בחלק מהדיווחים נטען כי בפיצוץ נהרג מפקד זרוע הים של משמרות המהפכה, עלירזא טנגסירי - טענה שנדחתה על ידי לשכת הדוברות של משמרות המהפכה.
כלי תקשורת מקומיים ציטטו תושבים בפרנד, סמוך לטהראן, שלדבריהם עשן כבד כיסה את שמי העיר, כאשר אחד התושבים ציין כי הערפל נמשך כשעתיים. גורמים רשמיים שצוטטו בכלי התקשורת המקומיים הכחישו כל אירוע ביטחוני באזור וייחסו את העשן לשריפה בצמחייה סמוכה. גורמים ישראלים מסרו לרויטרס כי ישראל אינה מעורבת בפיצוצים שאירעו באיראן.
לאחר הפיצוץ הקטלני בבניין מגורים בעיר אהוואז שבדרום־מערב איראן, שבו נהרגו ארבעה בני אדם, מתברר כי מדובר באירוע נוסף של פיצוץ במתחם מגורים במדינה. צוותי החילוץ באהוואז הצליחו לחלץ מבין ההריסות אישה וילד בן שלוש כשהם בחיים. לפי הדיווחים הראשוניים, הפיצוץ נגרם מדליפת גז.
במקביל, גורמי חירום באיראן דיווחו על פיצוץ נוסף שאירע במתחם מגורים בעיר בנדר עבאס. מנכ"ל מחלקת ניהול המשברים במחוז מסר כי באירוע נפצעו 14 בני אדם, וילדה בת ארבע נהרגה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו