"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מרחק החלטה אחת: הנוקאאוט שאירופה יכולה להנחית על איראן

ההחלטה של האיחוד האירופי לראות במשמרות המהפכה ארגון טרור היא צעד דרמטי, חריג וטעון משמעות פוליטית • בטווח הזמן המיידי, ספק אם טהרן תחוש פגיעה ממשית כתוצאה מההכרזה • כדי שהמהלך יהפוך מסמלי לאפקטיבי, על מדינות אירופה לעבור לשלב הבא

,עודכן
0השמעה
נשים הולכות בטהרן. צילום: AP

ההחלטה דרמטית - אך לא מספיקה: אירופה חייבת לפגוע בהשפעה הרכה של איראן.

ההחלטה שלהאיחוד האירופילראות במשמרות המהפכה ארגון טרורהיא צעד דרמטי, חריג וטעון משמעות פוליטית. מדובר בהצהרה ברורה על שינוי גישה כלפי איראן - אך הצהרות, גם כשהן חשובות, אינן משנות מציאות לבדן.בטווח הזמן המיידי, ספק אם טהראן תחוש פגיעה ממשית כתוצאה מההכרזה.

הטלוויזיה האיראנית מציגה את נזק המחאות נגד המשטר // IRIB

כדי שהמהלך יהפוך מסמלי לאפקטיבי, על מדינות אירופה לעבור לשלב הבא: פירוק שיטתי של מנגנוני ההשפעה הרכה שאיראן בנתה לאורך שנים ברחבי היבשת.

איראן וחיזבאללהאינם נשענים באירופה רק על פעילות חשאית או טרור קלאסי. עיקר כוחם מצוי במערך אזרחי-לכאורה של מוסדות דת, חינוך ותרבות, שנועדו לשלוט אידאולוגית וארגונית בקהילות השיעיות. באמצעות מרכזים דתיים, מוסדות אקדמיים, אגודות תרבות וזרועות תקשורת - חלקם פועלים בחסות ישירה של השגרירויות האיראניות - מצליחה טהרן לבסס נאמנות, לגייס פעילים ולהפיץ את תפיסת עולמה בלב אירופה.

הנציגה העליונה למדיניות חוץ וביטחון באיחוד האירופי, קאיה קאלאס,צילום: AFP

אם האיחוד האירופי מבקש להכאיב באמת למשטר האיראני, עליו לפעול בזירה הזו. הצעד המתבקש הוא סגירת מוסדות אקדמיים המזוהים עם המשטר, ובראשם שלוחות אוניברסיטת אל-מוסטפא הפועלות במדינות שונות ביבשת. במקביל, יש להרחיק אימאמים ואנשי דת הממונים או מונחים על ידי איראן וחיזבאללה ממרכזי הדת, ולהפסיק את יכולתם לעצב את השיח הדתי והקהילתי.

נדבך מרכזי נוסף הוא הגבלה משמעותית של הפעילות הדיפלומטית האיראנית בכל הקשור להשפעה רכה. נספחי תרבות, מרכזי תרבות ויוזמות "דיאלוג" שמובילות השגרירויות האיראניות, כולל שיתופי פעולה אקדמיים, אינם כלים תמימים - אלא זרועות השפעה של משטר עוין, הפועל לערעור ערכי היסוד של אירופה מבפנים.

תמונות של חומייני וחמינאי ברחובות טהרן,צילום: EPA

לבסוף, יש להמשיך ולהחריף את המאבק נגד ערוצי התעמולה של המשטר, ובראשםPress TV, המשמשים פלטפורמה להעברת מסרים אנטי-מערביים, אנטי-ישראלים ולעיתים אנטישמיים, במסווה של תקשורת לגיטימית.

רק שילוב של צעדים אלה יפגע באמת ביכולתה של איראן לפעול באירופה וייתן תוכן מעשי להחלטה ההיסטורית של האיחוד האירופי. אחרת, תישאר ההכרזה צעד חשוב - אך כזה שטהראן אף עלולה להכיל, לעקוף ולהמשיך לפעול בצילו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר