טראמפ וחמינאי על רקע המהומות באיראן. צילום: אי.אף.פי, אי.פי.איי

יועצו של חמינאי: תקיפה אמריקנית תוביל לתגובה גם לעבר תל אביב

ברקע קיפאון במו״מ: טראמפ מאיים בהחרפת התקיפות, ובטהרן מזהירים שכל פעולה אמריקנית תוביל למלחמה – ואף מאיימים בפגיעה בישראל

בטהרן נשמעו איומים חריפים לא פחות. עלי שמחאני, יועצו הבכיר של מנהיג איראן, הזהיר כי “תקיפה מוגבלת היא אשליה”, וטען שכל פעולה צבאית אמריקנית “מכל מקום ובכל רמה” תיחשב בעיני איראן כהתחלה של מלחמה כוללת.

לדבריו, “התגובה שלנו על כל תוקפנות תהיה מיידית וחסרת תקדים”, והוא אף איים כי איראן תפגע “בתוקף ובכל מי שתומך בו – ובלב תל אביב”.

מוקדם יותר היום (רביעי), נשיא ארה״ב דונלד טראמפ איים כי אם איראן לא תגיע להסכם בזמן הקרוב, המתקפה הבאה עליה תהיה “גרועה בהרבה” מהתקיפה האמריקנית על מתקני הגרעין האיראניים ביוני האחרון.

בפוסט שפרסם ברשת Truth Social כתב טראמפ כי “ארמדה עצומה בדרכה לאיראן. היא נעה במהירות, בעוצמה רבה, בהתלהבות ובנחישות”. לדבריו, מדובר בצי גדול אף מזה שנשלח בעבר לוונצואלה. “הכוח מוכן, כשיר ומסוגל לבצע את משימתו במהירות, בכוח ובאלימות אם יידרש”, כתב.

טראמפ קרא לאיראן לשוב מיד לשולחן המשא ומתן ולהגיע להסכם “ללא נשק גרעיני, כזה שטוב לכל הצדדים”. הוא הזהיר כי “הזמן אוזל”, והוסיף: “אמרתי להם לעשות עסקה. הם לא עשו, ואז הגיעה ‘מבצע פטיש חצות’ – עם הרס משמעותי. המתקפה הבאה תהיה גרועה בהרבה. אל תגרמו לזה לקרות שוב”.

ההתבטאויות משני הצדדים מגיעות על רקע קיפאון מדיני מתמשך והחרפת הלחץ הצבאי והכלכלי על איראן, ומעלות חשש מהידרדרות מהירה לעימות אזורי רחב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...