סעודיה לאיראן: "לא נקבל תקיפה נגדכם"
שיחת טלפון התקיימה בין נשיא איראן ליורש העצר הסעודי על רקע המתיחות מול ארה"ב • לפי טהרן, הדיון עסק בהתפתחויות האזוריות והבינלאומיות • י הלשכה האיראנית, יורש העצר הסעודי אמר לפזשכיאן כי "מצהירים על נכונות הממלכה לכל שיתוף פעולה עם איראן"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
בצל המתיחות בין טהרן לוושינגטון, נשיא איראן מסעוד פזשכיאן ניהל היום (שלישי) שיחת טלפון עם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן. לפי לשכת הנשיאות האיראנית, השניים שוחחו על "האירועים האחרונים" ועל ההתפתחויות האזוריות והבינלאומיות.
בשיחה התייחס פזשכיאן למלחמת 12 הימים והתלונן כי "מבחינת האמריקנים, משא ומתן פירושו 'הם מדברים, ואנחנו מבצעים'. זה לא דיאלוג. ניהלנו דיאלוג עם האמריקנים, והם פתחו במתקפה צבאית נגדנו לעיני כל העולם".
עוד התייחס הנשיא האיראני למחאות באיראן שעברו דיכוי אכזרי והוסיף: "אנחנו מעריכים את תמיכת המדינות האסלאמיות בעמנו באירועים האחרונים, במיוחד מצד ממלכת ערב הסעודית".
לפי הלשכה האיראנית, יורש העצר הסעודי אמר לפזשכיאן כי "סעודיה לא תקבל שום תוקפנות, איום או פרובוקציה נגד איראן. אנחנו מצהירים על נכונות הממלכה לכל שיתוף פעולה עם איראן ויתר מדינות האזור, כדי לבסס שלום וביטחון מתמשכים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)