קהיר: ארה"ב דוחפת לשלב ב' בעזה - בקצב מהיר מזה שישראל מבקשת
בכיר מצרי אמר לתקשורת הערבית כי התנועה שמובילה ארה"ב נמשכת בקצב מהיר יותר ממה שרוצה ראש הממשלה בנימין נתניהו • מטרתה היא לכפות מציאות חדשה מבלי להכעיס את ישראל • הבכיר המצרי במשרד החוץ הוסיף כי הדיונים כרגע עוסקים בפתיחת מעבר רפיח, "כצעד ראשון לשינוי המצב הנוכחי"
,עודכן
0השמעה
ההתקדמות לשלב השני בהסכם עזה: בכיר מצרי אמר הבוקר (שני) לתקשורת הערבית כי התנועה שמובילה ארה"ב נמשכת בקצב מהיר יותר ממה שרוצה ראש הממשלה בנימין נתניהו, ומטרתה היא לכפות מציאות חדשה מבלי להכעיס את ישראל.
אימו של רסר רן גואילי ביקשתי מרהמ לא להמשיך בשלב ב' עד שרן חוזר // אריק סולטן
לדברי הבכיר המצרי, על אףשמעבר רפיח אמור להיפתח השבוע לשני הכיוונים, בסוף השבוע התקיימו דיונים סוערים. זאת, בעקבות דרישה ישראלית להקיםנקודת בידוק ישראלית במעבר לפני הנקודה הפלסטינית. הוא ציין כי קהיר דחתה את הדרישה הזאת והתעקשה כי המעבר יפעל כולו תחת שליטה פלסטינית בשיתוף פעולה עם צוות של האיחוד האירופי.
הבכיר המצרי במשרד החוץ הוסיף כי הדיונים כרגע עוסקים בפתיחת מעבר רפיח, "כצעד ראשון לשינוי המצב הנוכחי". הוא אמר כי לאחר מכן יחל מו"מ על הכנסת כוח ביטחון פלסטיני, ופגישות בנושא יתקיימו בימים הקרובים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו