"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
צפו

"מפלצת": חמוש סורי חתך צמה של כורדית ועורר זעם

הכורדים מזועזעים מתיעוד של אחד מחמושי ממשלת סוריה שהתרברב בהרג לוחמת • "אם תקצץ צמה אחת, מטומטם, יקלעו מיליון צמות עכשיו" • תלמידות בית ספר בעיראק קלעו צמות כביטוי של סולידריות עם הלוחמות בסוריה

,עודכן
0השמעה
אחד מחמושי ממשלת סוריה מתרברב בהרג לוחמת. צילום: ללא

תיעוד של חבר בפלגים המזוהים עם שלטון א-שרע בסוריה, מחולל סערה ביממה האחרונה. בסרטון שפורסם ברשתות החברתיות, נראה אחד החמושים הסורים אוחז בצמה של אישה, שלפי הטענה שייכת ללוחמת כורדית שנהרגה בקרבות במחוז א-רקה.

חמוש סורי אוחז בצמה של לוחמת כורדית

"סרטון של אחד מחברי צבא סוריה הערבי", כתבה על כך בזעזוע חברת פרלמנט כורדית לשעבר מעיראק, "הוא נושא צמה של לוחמת כורדית ואומר שהוא לקח אותה מאזור א-רקה! אנחנו לא יודעים מה המקור של ההתנהגות הזאת או מה הדוקטרינה שלה. כיצד הם מצדיקים את המעשה המביש הזה?!".

חבר פרלמנט עיראקי אחר, פלאח אלמשעל, כתב כי "זאב אנושי רוצח צעירה כורדית וצועק 'אללה אכבר!'. הוא הרג אותה וקיצץ את צמתה כהוכחה למה שהוא מחשיב 'ניצחון'. היא הגנה על אדמת ילדותה חלומותיה, וחבר הדעאש המפלצתי הזה מתמצת את הרעיון הברברי. אם תקצץ צמה אחת, מטומטם, יקלעו מיליון צמות עכשיו".

בהמשך לכך, עיתונאים כורדים דיווחו על קמפיין תגובה שבמסגרתו ילדות וצעירות כורדיות קולעות לעצמן צמות. במסגרת הקמפיין, תלמידות בית ספר בעיר סולימנה בעיראק, קלעו צמות כביטוי של סולידריות עם הלוחמות בסוריה שנפלו בקרבות עם הכוחות של ממשלת א-שרע.

המחווה של תלמידות בית הספר הכורדי

המיליציות הכורדיות, בראשן ה-SDF ("כוחות סוריה הדמוקרטית"), איבדו השבוע אחיזה מבצעית במחוזות דיר א-זור וא-רקה, שבהם עובר נהר הפרת. נוסף על כך, השלטון האסלאמיסטי השיג שליטה בארבע שדות נפט וגז אסטרטגיים, ביניהם אל-עמר וקוניקו. שליח ארה"ב לסוריה, תום ברק, קרא לכורדים להשתלב במוסדות השלטון של א-שרע.

על רקע דברים אלה, הנהגת הכורדים נאלצה בעל כורחה להמשיך בנסיגה ולרכז כוחות במחוז אל-חסכה. ביממה האחרונה דווח על שקט יחסי בצפון-מזרח סוריה.

בכירים כורדים הביעו תקווה בימים האחרונים להתערבות גם מצד ישראל. בכירה כורדית אמרה לכתבים זרים כי ערוץ תקשורת כזה אכן קיים והם פתוחים לתמיכה מכל גורם.

הערוץ "רודאוו" המזוהה עם הכורדים דיווח כי החמוש הוא סורי בשם ראמי יוסף א-דהש (אבו רים). לפי הדיווח, מדובר בתושב העיר תל אבייד בסוריה, שממוקמת על הגבול עם טורקיה. כמו כן, נטען כי יש לו חמש בנות, שמופיעות איתו יחד באחת מתמונותיו.

كيف لأب لديه خمس بنات ويرى شعرهن يومياً أن يفتخر بقطع ضفيرة مقاتلة كوردية؟ تعرّف في هذا الفيديو القصير على المسلح الذي أقدم على ذلك وتباهى بفعلهpic.twitter.com/Eth8eRGDzg

— Rudaw عربية (@rudaw_arabic)January 22, 2026

בערוץ "רודאוו" דיווחו כי בימי משטר אסד הוא נמלט לטורקיה עם משפחתו והשתקע בעיר אורפה. בהמשך חזר לסוריה. מעבר לכך, דווח כי הוא היה חבר בעבר בארגון האסלאמיסטי "היאת תחריר א-שאם", וכיום הוא חייל בצבא הסורי של ממשלת אחמד א-שרע. מדובר בארגון שבראשו עמד בזמנו א-שרע (בכינויו אבו מוחמד אל-ג'ולאני).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר