בצנעא עוקבים אחר המצב בטהרן: העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" דיווח היום (רביעי) על מצב של פאניקה בחוגי החות'ים בבירה התימנית. הרקע: המחאות המסלימות באיראן - בעלת הברית המרכזית של ארגון הטרור - והאפשרות של מתקפה נגדה. עוד דווח על "אינדיקציות לבלבול עמוק ולדאגה גוברת לגבי ההשלכות האפשריות שעלולות להיות על הארגון ועל יכולתו להמשיך לפעול מבחינה פוליטית וביטחונית".
"ייתכן שארה"ב תתקוף ביממה הקרובה": הדיווח הדרמטי - והיעדים על כוונת טראמפ
בעיתון הסעודי ציטטו מקורות המקורבים לחוגי השלטון החות'י בצנעא. לפי אותם מקורות, החות'ים הוציא הנחיות קפדניות לבכירים חות'ים להעלות את דרג המוכנות הביטחונית לרמה העליונה, וכן לחזק את הפריסה החמושה ברחובות מרכזיים, ובסביבת מוסדות ממשלתיים וביטחוניים. כמו כן, דווח על הקמה מחדש של נקודות בידוק - צעד שמשקף לפי הפרסום את החשש של הארגון.
"תקריות ביטחוניות"
על פי הגורמים, בכירי הדרג הראשון של החות'ים עדיין נעדרים ולא מופיעים בציבור, זאת למרות שחלפו שבועות ארוכים מאז הפסקת האש במלחמה האזורית. המקורות ציינו, בהקשר זה, כי עדיין קיים חשש אצל החות'ים מתקיפות אפשריות או "תקריות ביטחוניות". בהמשך לזה, דווח כי בכירי הדרג השני קיימו ישיבות סגורות ביומיים האחרונים כדי לדון ב"תרחישים הגרועים ביותר". במקביל, הוטלו מגבלות על תנועה של פעילי שטח והודק הפיקוח הפנימי בארגון.
על רקע זה, דווח על קמפיין תעמולה פנימי שמדבר על "עמידה איתנה" (סומוד) ו"עימות", ככל הנראה בניסיון להכיל את הדאגות הגוברות בקרב חוגי התומכים. לדברי המקורות, הפאניקה נובעת מהבנתם של החות'ים את היקף התלות שלהם באיראן. זאת מפני שהסיוע האיראני מהווה עמוד תווך של ארגון הטרור בכל הנוגע למימון, לחימוש, להכשרה ולתמיכה התקשורתית. לפי הערכת המקורות, כל פגיעה במצב המשטר האיראני, או עיסוקו במשבר פנימי, תשליך על מצבם של החות'ים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
