"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שש שנים אחרי החיסול הדרמטי, פרויקט הדגל של איראן בשפל

התשתיות שנבנו בלבנון, בעזה ובסוריה קרסו בזו אחר זו • ארגוני ציר ההתנגדות מלקקים את פצעי המלחמה ומחשבים מסלול מחדש • ובתוך איראן עצמה, דמותו של קאסם סולימאני כבר לא נתפסת כסמל לאומי מאחד • פרשנות

,עודכן
0השמעה
דיוקן של קאסם סולימאני קרוע מול שגרירות איראן בדמשק. צילום: איי.אף.פי

שש שנים בדיוק אחרי חיסולו הדרמטי בעיראק, הפרויקט הגדול של קאסם סולימאני, מפקד "כוח קודס" של משמרות המהפכה, נמצא בנקודת שפל. טבעת האש שאיש הצללים האיראני ניסה לחשל מסביב למדינת ישראל נשברה לרסיסים. בלבנון, בעזה ובסוריה קרסה התשתית למתקפה משולבת. כעת, חברי "ציר ההתנגדות" מחשבים מסלול מחדש אחרי התבוסות שספגו במלחמה האזורית מול ישראל.

קריעת כרזה של סולימאני ושריפת הפסל שלו // רשתות ערביות

חיזבאללה בלבנון נמצא במאבק הישרדות וקיבל החלטה אסטרטגית שלא להגיב לתקיפות של ישראל. זאת, למרות חיסולם של מאות ממחבליו מאז הסכם הפסקת האש בשנה שעברה. מלבד חיסולו של מנהיג הארגון חסן נסראללה, שותפו הגדול של סולימאני, במלחמה נמחקה שרשרת הפיקוד של כוח רדואן. גורמים אלו עמדו מאחורי המזימה של סולימאני להוביל פלישה רצחנית ליישובי הגליל. כעת, איראן פועלת לשימור חיזבאללה והעבירה אליו ב-2025 יותר ממיליארד דולר. בארגון עדיין מנסים לשקם יכולות באמצעות אימונים של מחבלים ושיקום תשתיות טרור.

בסוריה, המיליציות השיעיות נאלצו לעזוב לאור עליית שלטון א-שרע. ההערכה היא שבמדינה עדיין פועלים תאים פרו-איראניים, אך במתכונת מצומצמת הרבה יותר. מחליפו של סולימאני, איסמעיל קאאני, לא הצליח לתאם בין רוסיה, חיזבאללה והמיליציות השיעיות כדי להציל את שלטונו הדיקטטורי של בשאר אל-אסד. בתוך שבועות, הצבא הסורי קרס במתקפה של המורדים האסלאמיסטים, ואל-אסד נמלט עם בני משפחתו למוסקבה. כך, שלב אחר שלב, התמוססה העבודה שהושקעה במשך שנים כדי לבסס את "חזית הגולן" של הציר האיראני נגד ישראל.

נאלצו לעזוב לאחר נפילת אסד. כוחות המיליציות השיעיות בסוריה,צילום: GettyImages

בינתיים בעיראק, הלחץ האמריקני חולל פלאים. מספר מיליציות הודיעו בשבועות האחרונים כי הן מוכנות למסור את הנשק לשלטון. אמנם ארגונים אחרים, כמו כתאיב חיזבאללה וא-נוג'בה, סירבו לכך, אך בכל זאת מדובר בתפנית דרמטית. השלטון העיראקי עדיין נתון להשפעה הרסנית של איראן, אך הפגין סימנים של עצמאות בזמן המלחמה. ראש הממשלה מוחמד שיאע א-סודאני הצליח לצמצם את המעורבות של המיליציות במערכה. כעת, אחרי הבחירות לפרלמנט, האמריקנים לוחצים שגם ראש הממשלה הבא יגביל את השפעתן.

בעזה, חמאס אמנם מנסה להשתקם. לפי דיווחים ערביים, מונו בכירים חדשים כמו עלי אל-עאמודי ותאופיק אבו נעים להנהגה. מנגד, ארגון הטרור עדיין מלקק את פצעיו ונחלש באופן משמעותי. מרבית הכוח הצבאי ומערך התמ"ס הושמדו, והנהגתו עושה הכול כדי להימנע מחידוש המלחמה בעת הנוכחית. המטרה היא לבסס את האחיזה בשלטון בעזה, גם אם הדבר יתנהל מאחורי הקלעים, ולשקם את תשתיות הטרור.

ארגון הטרור מלקק את פצעיו. מחבלי חמאס,צילום: אי.אף.פי

החות'ים בתימן, שלעלייתם תרם סולימאני את חלקו, עדיין שומרים על כוחם. עם זאת, הם איבדו שורת בכירים בזרועות השלטוניות והצבאיות שלהם. הנהגת ארגון הטרור יכולה להתנחם בעיקר בסכסוך שפרץ בדרום תימן, אך לא בטוח שתוצאותיו יהיו לטובתה. כך או אחרת, הם נמצאים על הכוונת של המודיעין הישראלי.

למרות העובדה שמזימותיו האזוריות הולכות ומתפוררות, במשטר של הרפובליקה האסלאמית ממשיכים לתחזק את המיתוס סביב סולימאני. רק בשבוע האחרון נערכו שורה של אירועי ציון למותו, שבהם הדוברים השונים הרעיפו עליו שבחים ודברי הלל.

ממשיכים לתחזק את המיתוס. תמונתו של סולימאני ופואד שוכר,צילום: Getty Images

אפילו הנשיא האיראני "הרפורמיסטי", מסעוד פזשיכאן, הצהיר השבוע: "העם האיראני מחויב להמשיך בדרכו של השהיד סולימאני ולשמור על עקרונותיו", והתייחס לסולימאני כאל "מודל לחיקוי".

למרות זאת, באיראן קוראים תיגר על המיתוס. כך, למשל, פסלו של סולימאני בכיכר במחוז ח'וזסטאן לא שרד את המחאה. בלילה שבין חמישי לשישי מפגינים דאגו להעלות אותו בלהבות.

התייחס לסולימאני כאל "מודל לחיקוי". נשיא איראן "הרפורמיסט" פזשיכאן,צילום: GettyImages

ההפגנות שפרצו על רקע המשבר הכלכלי הארצי הובילו גם לקריעת תמונותיו של סולימאני ברחובות.

נראה שעבור איראנים רבים הוא מסמל בדיוק את ההיפך מדמות מופת. אדרבה, מבחינתם מדובר בדמותו של משטר עריץ ורצחני, שבחר להפיץ טרור גלובלי במקום לדאוג לבני עמו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר