רבה הראשי של איראן, הרב יהודה גראמי, פרסם הלילה (ראשון) מכתב גינוי חריף נגד פיגוע הטרור בסידני שבאוסטרליה, שבו נרצחו 15 יהודים במהלך מסיבת חנוכה. "פגיעה באזרחים חפים מפשע ויצירת פחד וחוסר ביטחון בתוך קהילה דתית הם מעשים בלתי מתקבלים על הדעת", כתב הרב, "ראויים לגינוי חריף, ואין להם שום הצדקה". המכתב פורסם יממה לאחר שאב ובנו ירו למוות במשתתפי מסיבת חב"ד בחוף בונדיי.
"בכאב גדול ובצער עמוק אני מגנה בחריפות את הפשע ומעשי הטרור והאלימות האחרונים נגד הקהילה היהודית באוסטרליה בחג החנוכה", פתח הרב את המכתב. "כל פגיעה, הסתה לשנאה ואלימות כלפי בני אדם - בלי קשר לדתם, למוצאם או לאומיותם - עומדת בניגוד לערכים אנושיים, מוסריים ולדרך האמונה".
הרב התייחס לעיתוי הפיגוע, שאירע בימי החג: "הפשע הקשה הזה התרחש בימי חג החנוכה, חג האור והתקווה, שמסמל את ניצחון האור על החושך. אין ספק שמבצעי המעשה האלים הזה לא יצליחו לכבות את האור האלוקי, את האמונה ואת התקווה שבלב אנשים מאמינים, ומעשים כאלה לעולם לא ישיגו את מטרותיהם האפלות".
עוד הדגיש הרב כי "היהדות, כמו שאר הדתות, מדגישה את קדושת חיי האדם, את כבוד האדם ואת החשיבות של חיים משותפים בשלום".
בסיום המכתב כתב הרב: "אני מביע הזדהות ונחמה מעומק הלב עם השורדים ועם משפחות הקורבנות, ומאחל לפצועים החלמה מלאה ומהירה. אני מביע סולידריות מלאה עם הקהילה היהודית באוסטרליה". עוד קרא הרב לרשויות "לפעול בנחישות, לאתר את האחראים לפשע, להעמידם לדין על פי חוק ולנקוט צעדים ברורים כדי למנוע מקרים דומים בעתיד".
אתמול בבוקר, פתחו שני מחבלים באש על משתתפי מסיבת חנוכה של חב"ד בחוף בונדיי שבסידני. 15 בני אדם נרצחו במקום. משטרת אוסטרליה עדכנה כי המחבלים הם אב ובנו ממוצא פקיסטני: נאביד אכרם בן ה-24, שנפצע באורח קשה ואושפז, ואביו סאג'ד נאוויד בן ה-50, שנהרג בחילופי אש עם שוטרים בזירה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
