חמאס ברצועה (ארכיון). צילום: Mahmud Hams/Agence France-Presse — Getty Images

"החוטפים שלו חוסלו": בעזה מתרצים את העיכוב בהחזרת החלל רן גואילי

על פי הדיווחים, הג'יהאד האסלאמי מסרב לשתף פעולה כדי להחזיר את החלל החטוף האחרון, רס"ל רן גואילי, בטענה כי מסר את כל החטופים שהיו בחזקתו • לטענת הגורמים, כל הבכירים והמחבלים שהיו מעורבים בחטיפתו והחזקתו חוסלו, מה שמקשה על זיהוי המיקום הסופי

מקורות פלשתיניים הכחישו היום (שבת) דיווחים שלפיהם הג'יהאד האסלאמי מסרב לשתף פעולה עם חמאס כדי להחזיר את החלל החטוף האחרון, רס"ל רן גואילי.

אחרי שהאו"ם קרא לשתף פעולה עם אונר"א: ארה"ב תוקפת - "אין להן עתיד בעזה"

מחבלי חמאס וג'יהאד איסלאמי בחיפושים אחר חלל חטוף %2F%2F רשתות ערביות

לאחרונה הג'יהאד האסלאמי טען בהודעה רשמית כי מסר את כל החטופים שהיו בחזקתו. עם זאת, בעבר ארגון הטרור כבר שיקר בסוגיית החטופים.

בשיחות עם העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", המקורות טענו כי החלל גואילי הוחזק אצל חמאס, ולא אצל הג'יהאד האסלאמי. לטענתם, התיאום בין שני ארגוני הטרור בעזה במצב טוב מאוד ואין מחלוקות או מתחים ביניהם.

רס"ל רן גואילי ז"ל (ארכיון), צילום: ללא

בהמשך לכך, המקורות מסרו כי התנהלו חיפושים בשלושה או ארבעה אתרים בשכונות שג'אעיה וזייתון במזרח העיר עזה. לפי המקורות, ההערכה היא שהחלל החטוף נמצא באחד המקומות האלה.

המיקום הסופי

לטענת הגורמים הפלשתיניים, כל הבכירים והמחבלים בשטח, שהיו מעורבים בחטיפת החלל ובהחזקתו, חוסלו בתקיפות של ישראל, מה שמקשה על זיהוי המיקום הסופי.

הסופה ביירון ברצועת עזה,

בימים האחרונים, על רקע הסופה "ביירון", לא התנהלו חיפושים של חמאס והצלב האדום בצפון רצועת עזה אחר החלל. יותר מחודשיים חלפו מאז ארגון הטרור התחייב להחזיר את כל החטופים החיים והמתים בתוך 72 שעות. למרות תקיפות נקודתיות או גלי תקיפות בתגובה להפרות של חמאס, הפסקת האש נשמרה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...