"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"170 אלף פונו למחלקות חירום": המשבר שמאיים על איראן
סגן שר הבריאות במדינה אמר כי מדובר ב"משבר בריאותי חמור ונרחב" • על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי: רוב הערים סובלות מרמות גבוהות של זיהום: "בטהרן היו רק 14 ימים של אוויר נקי בשנה שעברה"
סגן שר הבריאות מזהיר: זיהום האוויר באיראן מסכן חיים. צילום: אי.פי

"170 אלף פונו למחלקות חירום": המשבר שמאיים על איראן

סגן שר הבריאות במדינה אמר כי מדובר ב"משבר בריאותי חמור ונרחב" • על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי: רוב הערים סובלות מרמות גבוהות של זיהום: "בטהרן היו רק 14 ימים של אוויר נקי בשנה שעברה"

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

סגן שר הבריאות של איראן, עלירזא ראיסי, אמר ביממה האחרונה כי יותר מ-170 אלף איש פונו למחלקות חירום מאז דצמבר, בעקבות בעיות לב ונשימה, כתוצאה מזיהום אוויר.לדבריו, מדובר ב"משבר בריאותי חמור ונרחב". השר אמר כי בתוך שבוע אחד בלבד, מחלקות חירום ברחבי איראן קלטו יותר מ-170 אלף איש בגלל הזיהום.

"170 אלף פונו למחלקות חירום": המשבר שמאיים על איראן, צילום: אי.פי
איראן מתמודדת עם זיהום אוויר חמור, צילום: אי.פי
איראן במשבר: זיהום אוויר פוגע במאות אלפים, צילום: אי.פי

על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, רוב הערים באיראן סובלות מרמות גבוהות ומסוכנות של זיהום. "בטהרן היו רק 14 ימים של אוויר נקי בשנה שעברה, באספהאן - 16, באהווז - שניים בלבד", אמר ראיסי. "המשמעות היא שחלק גדול מהאוכלוסייה חשוף לאוויר מסוכן כמעט כל השנה".

הוא הוסיף כי אחת הסכנות היא שחלקיקים זעירים יכולים לחדור לזרם הדם, ולתרום להתפתחות של מחלות סרטן, מחלות לב והפרעות נשימה קשות.

על רקע זה, העיתון הרפורמיסטי המקומי "שרג" התריע כי טהרן נמצאת מבחינה זו במצב הגרוע ביותר שלה בשני העשורים האחרונים. "יותר ממחצית הימים היו עם אוויר מזוהם. בשום שנה קודמת לא היו נתונים כה אפלים", נכתב במאמר בעיתון.

יותר מ-170 אלף איש פונו למחלקות חירום באיראן, צילום: אי.פי
טלטלה באיראן: זיהום אוויר חמור מוביל לבעיות בריאותיות, צילום: אי.פי
משבר הזיהום באיראן: טהרן במצב הגרוע ביותר ב-20 השנים האחרונות, צילום: אי.פי

עוד הודגש כי "אין תוכנית להשתלט על מקורות זיהום האוויר. אין מאמץ לשפר את איכות הדלק או להפחית את התנועה בדרכים. במקום זאת, הרשות המקומית הגבילה את הגישה לנתוני איכות האוויר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...