הרחוב של המלך: כך החליטו במרוקו להודות לדונאלד טראמפ

נשיא ארה"ב תמך בגישה של מרוקו בקונפליקט של "סהרה המערבית", וכהוקרת תודה יזכה לרחוב על שמו בבירה רבאט • מלך מרוקו, מוחמד השישי: "לאחר 50 שנות הקרבה אנחנו מתחילים פרק חדש בביסוס הריבונות בסהרה"

החגיגות במרוקו לאחר ההחלטה במועצת הביטחון של האו"ם. צילום: EPA

המחווה המיוחדת לנשיא ארה"ב. בימים הקרובים צפוי להשתנות שמו של רחוב אל-נח'יל בבירת מרוקו רבאט. השם החדש יהיה "רחוב דונלד טראמפ", כך לפי כלי תקשורת בממלכה. הצעד נועד לשקף את ההערכה של מרוקו לתמיכת טראמפ בסוגיית "סהרה המערבית".

בקדנציה הקודמת שלו כנשיא ב-2020, טראמפ הכיר בריבונות של מרוקו על חלקה הדרומי, שעליו ניטש סכסוך ארוך שנים מול ארגון הפוליסריו, שנתמך על ידי אלג'יריה.

מגדל במנהטן, יישוב בגולן ועכשיו רחוב במרוקו. טראמפ, צילום: GettyImages

ההכרה הגיעה בעקבות חידוש היחסים הרשמיים בין ישראל למרוקו, והצטרפותה של הממלכה להסכמי אברהם עם איחוד האמירויות ובחריין.

בהתאם לכך, גם ישראל הכירה לבסוף בריבונות המרוקאית על חבל הארץ המדברי. נוסף על כך, לאחר ההכרה האמריקנית, מספר מדינות באירופה הסכימו לתוכנית המדינית של מרוקו, שהציעה לאפשר אוטונומיה באותו אזור במקום הקמה של מדינה נפרדת.

בסוף השבוע הושלם המאמץ המדיני של מרוקו עם החלטתה של מועצת הביטחון באו"ם כי הצעת האוטונומיה היא "הפתרון הריאלי" לסיום הסכסוך. ההחלטה התקבלה בברכה ברבאט, ומלך מרוקו מוחמד השישי נשא נאום מיוחד.

"לאחר 50 שנות הקרבה, בעזרת האל אנחנו מתחילים פרק חדש בתהליך ביסוס הריבונות של מרוקו על הסהרה ופתרון סופי של הסכסוך המפוברק הזה במסגרת פתרון מוסכם המבוסס על יוזמת האוטונומיה", אמר המלך.

בעקבות ההחלטה, ארה"ב, ישראל ומדינות ערביות פרסמו הודעות ברכה. כעת, מרוקו צפויה להוקיר תודה לנשיא האמריקני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר