היה מח"ט העיר עזה לפני "הקידום". עז א-דין אל-חדאד. צילום: רשתות ערביות

זהו היורש של סינוואר - שמחכה לצה"ל בעזה עם אלפי מחבלים

שרד שישה ניסיונת חיסול • שוחח עם חטופים בעברית • על ראשו הוצב פרס של 750 אלף דולרים • עז א-דין אל-חדאד נמצא בעיר שבה החל התמרון - הפעם יגיע סופו של אחד ממתכנני טבח 7 באוקטובר?

עז א-דין אל-חדאד, "המפקד האחרון של חמאס בעזה", מחכה לכוחות צה"ל "מתחת לקרקע" יחד עם עוד אלפי מחבלים עם פתיחת התמרון הקרקעי בעיר עזה.

פצצות תאורה בעיר עזה %2F%2F רשתות ערביות

עז א-דין אל-חדאד, אחד הבכירים הבודדים שנותרו לחמאס בעזה. כעת הוא מחכה. עם תחילת המלחמה, אל-חדאד היה מח"ט העיר עזה. הוא פיקד על שישה גדודי מחבלים (כ-6,000), והיה חלק ממעגל קבלת ההחלטות על טבח 7 באוקטובר.

אם אכן חוסלו מרבית בכירי חמאס בחו"ל, הרי שכובד המשקל שוב עובר לרצועת עזה. שם שולט מאז חיסולו של מוחמד סינוואר, עז א-דין אל-חדאד. כיום מדובר ב"ראש הזרוע הצבאית" של ארגון הטרור. לצידו שני ראשי מטות הייצור והמודיעין: ראא'ד סעד ומוחמד עוודה. הוא זה שאמור לקבל את ההחלטות הגורליות על המלחמה ועל סוגיית החטופים.

עם תחילת המלחמה, אל-חדאד היה מח"ט העיר עזה. הוא פיקד על שישה גדודי מחבלים (כ-6,000), והיה חלק ממעגל קבלת ההחלטות על טבח 7 באוקטובר.

מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר, צילום: ללא

על פי דיווחים זרים, אל-חדאד שרד בסך הכל שישה ניסיונות חיסול, שלושה מהם במהלך המלחמה האחרונה. במסגרת זאת, דווח בבריטניה כי כוח ישראלי נשלח לחסל אותו בבית שבו הסתתר, אך הוא לא אותר שם.

בתחילת המלחמה הוצב פרס על ראשו של אל-חדאד בסך 750 אלף דולר. ב"טיימס" הבריטי נטען כי לפי מידע מודיעיני, אל-חדאד "משנה מיקום ללא הרף וסומך על מעט מאוד אנשים מחוץ למעגל הפנימי שלו". לפי מקורות פלשתיניים, שניים מבניו שפעלו כמחבלים חוסלו במלחמה.

בראיון לתקשורת הערבית בינואר, השיב אל-חדאד לשאלת הידיעה של איראן וחיזבאללה על מתקפת הטרור. לדבריו, "בהתחשב בהיקף הגדול ובהשלכות הצפויות של המתקפה - האחים בציר ההתנגדות עודכנו בתמונת המצב. (אבל) שמרנו על עיתוי שעת האפס אצלנו במעגל הצר ביותר כדי להבטיח את הצלחת המתקפה".

לפחות ארבעה מג"דים שהיו תחת אל-חדאד חוסלו. עם חיסולו של אחמד ר'נדור, מח"ט צפון הרצועה, כל האזור עבר לאחריות של אל-חדאד. לאחר חיסולם של ראשי "הזרוע הצבאית" מוחמד דף, מרואן עיסא ומוחמד סינוואר - אלפי המחבלים עברו לפעול תחת מרותו.

על פי פרסום ב"וול סטריט ג'ורנל", חטוף ישראלי ששוחרר פגש את אל-חדאד חמש פעמים בשבי, כשלפעמים הוא ישן איתו באותה דירת מסתור.

כל מי שבסביבתו חוסל. עז א-דין אל-חדאד במראה הישן והחדש, צילום: רשתות ערביות

בפעם הראשונה שהם נפגשו במארס 2024, חדאד נכנס והתיישב על הקרקע לצד שני חטופים ושאל: "מה שלומך?" בעברית. בהמשך, אל-חדאד אמר להם שהוא אחראי לכל החטופים בעזה, שלף את הסמארטפון ודפדף על תמונות של חטופים שונים, כולל כמה שהחטוף ששוחרר מאז זיהה.

ביולי פורסמו תיעודים ברצועת עזה של העלון הסאטירי "המציאות", שבו נראה "המראה החדש" (כפי שניתן לראות בתמונה למעלה) של ראש הזרוע הצבאית החדש בארגון הטרור, עז א־דין אל־חדאד. דובר צה''ל בערבית, אביחי אדרעי, אישר אז כי התמונה שהתפרסמה בעזה בעלון סאטירי שעותקיו מופצים על ידי צה"ל, שייכת לעז א-דין אל-חדאד, וכי הוא נמצא במנהרה בחאן יונס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...