צה״ל ושב״כ באמצעות חיל האוויר, תקפו לפני זמן קצר באופן ממוקד את צמרת הנהגת ארגון הטרור חמאס.כלי תקשורת בסעודיה דיווחו על חיסולו של מנהיג חמאס חליל אל חיה. השם שנבחר למבצע הוא "פסגת האש". בישראל עוקבים אחר תוצאות התקיפה, אך טוענים שבינתיים ״זה נראה טוב״.
הערוץ הסעודי "אל-ערביה" דיווח ממקורותיו כי בתקיפה בקטאר חוסלו ח'ליל אל-חיה, זאהר ג'בארין, חאלד משעל וניזאר עוודאללה.
עוד נמסר מהצבא כי חברי ההנהגה שהותקפו הובילו את פעילות ארגון הטרור במשך שנים, ואחראים באופן ישיר לביצוע טבח ה-7 באוקטובר וניהול המלחמה נגד מדינת ישראל. טרם התקיפה ננקטו צעדים בכדי לצמצם פגיעה בבלתי מעורבים, לרבות שימוש בחימוש מדויק ומידע מודיעיני נוסף.
"צה״ל ושב״כ ימשיכו לפעול בנחישות להכרעת ארגון הטרור חמאס האחראי לטבח שבעה באוקטובר", נכתב בהודעת הצבא. מקור בכיר בחמאס מאשר כי הותקף צוות המו"מ של ארגון הטרור בקטאר. מפיקוד העורף נמסר כי אין שינוי בהנחיות בעקבות התקיפה.
מקור בחמאס מסר פרטים נוספים ל"א-שרק אל-אווסט". לדבריו, פגישת ההנהגה התקיימה בבית ששימש את איסמאעיל הנייה שחוסל. הוא הוסיף כי התקיפה התמקדה בבית ששימש את ח'ליל אל-חיה, בעוד הפגישה התקיימה בבית סמוך, ששימש בעבר את הנייה. הוא ציין כי גם בית זה הותקף, אך "בעוצמה פחותה". הגורם טען כי המקום שימש לפגישות פרטיות מדי פעם, והעריך כי זה תרם להישרדותם של רוב חברי משלחת חמאס. הוא אישר כי לפחות שני בכירים נפגעו.
בקטאר הודיעו על השעיית התיווך במשא ומתן להפסקת אש ושחרור חטופים ברצועת עזה עד הודעה חדשה. בכיר ישראלי סיפר ל"ישראל היום": "תקפנו את הנהגת חמאס בקטאר, כולל חליל אל חיה וג׳בארין. ממתינים לתוצאות התקיפה. קונצנזוס בהנהגה המדינית והביטחונית". למרות דיווחים על שנכח במפגש, חלאד משעל לא היה במקום בעת ההפצצה ושרד. קטאר פרסמה הודעת גינוי ל"תקיפה הישראלית על מטות המגורים של בכירי חמאס בדוחא".
השלכות הכניסה הצבאית
גורם דיפלומטי מהאיזור: הנהגת חמאס התכנסה לדון בהצעה האמריקנית האחרונה, לאחר שתשובתה הקודמת להצעה נדחתה וגם בהשלכות הכניסה הצבאית הישראלית הצפויה לעזה לאחר הוראת הפינוי שיצאה היום. בין הנוכחים בדיון: חאלד משעל, חליל אלחיה, זאהר ג'בארין (שהוא גם איש הקשר לאיראן) חוסאם בדראן, מוחמד אסמאעיל דרוויש, מוסא אבו מרזוק, טאהר א - נונו
דובר משרד החוץ הקטארי מאג'ד אל-אנסארי אמר כי מדובר ב"תקיפה ישראלית פחדנית שפגעה במטות המגורים של כמה חברים בלשכה המדינית של חמאס. זאת התקפה פלילית באופן שמפר את החוקים ואת האמנות הבינלאומיות, ומהווה איום מסוכן לביטחון של קטארים ושל הנוכחים בקטאר. הגורמים הביטחוניים וההגנה האזרחית החלו מיד להגיב לאירוע ולנקוט באמצעים. קטאר מדגישה כי לא תסבול את ההתנהגות הפזיזה של ישראל, ואת המשך הפגיעה בביטחון האזורי, או כל פעולה שפוגעת בביטחונה ובריבונותה. חקירות מתנהלות ברמה הגבוהה ביותר, ופרטים נוספים יפורסמו בהמשך".
כלי תקשורת זרים טענו כי התקיפה כוונה למטה חמאס וכי המטרה הייתה בכירים בארגון הטרור השוהים במדינה. אין כל אימות ממקור רשמי כלשהו לטענה זו. גם הערוץ הפרו-איראני סברין ניוז דיווח כי מדובר בתקיפה על מטה ששייך לארגון הטרור חמאס בדוחא.
מקור דיפלומטי מסר ל"ישראל היום" כי אחד מהמבנים של ארגון הטרור חמאס בבירה הקטארית הותקף. הנהגת ארגון הטרור חמאס ממוקמת בדוחא כשמשרדיה נמצאית בשכונת אל קטארה במרכז הבירה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
