"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
חיזבאללה נושם לרווחה? האמת מאחורי התוכנית לפירוק הנשק של ארגון הטרור
בפגישותיו של מפקד הצבא עם נציגי ארגון הטרור, הם הבהירו לו שהם "לא מעוניינים בפגיעה בשלום האזרחי או בעימות עם הממסד הצבאי" • לא נקבע לוח זמנים והודגש בישיבת הממשלה כי הצבא "יפעל לפי יכולותיו" • באמל ובחיזבאללה מרוצים: "הרוחות הרעילות החלו להתפוגג, תומכים בפירוק שדה המוקשים"
"חיזבאללה תמך בפירוק שדה המוקשים של הממשלה". צילום: אי.אף.פי

חיזבאללה נושם לרווחה? האמת מאחורי התוכנית לפירוק הנשק של ארגון הטרור

בפגישותיו של מפקד הצבא עם נציגי ארגון הטרור, הם הבהירו לו שהם "לא מעוניינים בפגיעה בשלום האזרחי או בעימות עם הממסד הצבאי" • לא נקבע לוח זמנים והודגש בישיבת הממשלה כי הצבא "יפעל לפי יכולותיו" • באמל ובחיזבאללה מרוצים: "הרוחות הרעילות החלו להתפוגג, תומכים בפירוק שדה המוקשים"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

העיתון הלבנוני "אל-אחבאר", המקורב לחיזבאללה, דיווח היום (שבת) כי אין לצבא לבנון יכולת לוגיסטית ליישם את התוכנית לפירוק הנשק של ארגון הטרור.

תיעוד צה"ל חיסל מחבלים מארגון הטרור חיזבאללה // צילום: דובר צה"ל

לפי הדיווח, הצבא בהתבסס על מצבו הפיננסי, המנהלי והלוגיסטי, לא יכול להגדיר מסגרת זמן ליישום התוכנית לפי הלו"ז האמריקני (עד סוף השנה האזרחית).

בערב שישי ממשלת לבנון הודיעה כי היא "מברכת על תוכנית הצבא", ולמעשה אישרה אותו. על פניו, מדובר לכאורה ב"צעד משמעותי", זאת לאחר שמטרות התוכנית האמריקנית לפירוק ארגון הטרור מנשקו אושרו כבר.

אולם, מהדלפות על התוכנית עולה שהיכולת של התוכנית באמת להצליח, מוגבלת מראש ונטולת התחייבויות. זאת למרות עזיבת שרי אמל וחיזבאללה את הדיון במחאה. מקורות בממשלת לבנון אמרו כי מדובר בתוצאה של "משא ומתן, והצמד השיעי (חיזבאללה ואמל; ש"ק) תמך בפירוק שדה המוקשים של הממשלה".

נשיא לבנון עאון. הממשלה בירכה על תכנית הצבא,צילום: אי.אף.פי

לעמדת הצבא קדמו פגישות שערך מפקדו רודלוף היכל עם נציגי חיזבאללה, שבהן הודגש בפניו כי הארגון "לא מתכוון לפגוע בשלום האזרחי" או "ליצור בעיות", או "להיכנס לעימות עם הממסד הצבאי".

לצד זאת, נציגי חיזבאללה הדגישו כי כל פעולה תופנה אך ורק נגד הממשלה. מצידו מפקד צבא לבנון מסר כי הוא מחויב לשלום אזרחי. כפי הנראה היה מדובר באיומים מרומזים.

מקורות בממשלת לבנון אמרו לעיתון כי התוכנית שהציג הצבא לא כללה לוחות זמנים כלשהם, והגדירה חמישה שלבים להגבלת הנשק בידי המדינה: 1. האזור שמדרום לנהר הליטאני, המשך העבודה שם למעשה. 2. האזור שבין נהר הליטאני לנהר האוואלי. 3. ביירות ופרבריה, כולל הדאחיה הדרומית - המעוז של חיזבאללה. 4. בקעת הלבנון במזרח המדינה (הבקעא). 5. הגבלת הנשק למדינה בכל שטחה.

על פי המקורות בממשלת לבנון, התוכנית מתחשבת ביכולות של הצבא, וגם במכשולים ובקשיים שעומדים בפניו. לדבריהם, "הצבא יחליט כיצד לפעול באזורים שונים, בהתאם למה שהוא רואה לנכון, ובהתחשב ביכולותיו, תוך הגשת דו"ח חודשי מפורט על פעילותו לממשלה".

חיילים בצבא לבנון. "יפעלו באזורים שונים ומתי הם רואים לנכון",צילום: אי.פי

עוד דווח כי לפי התוכנית, "הפסקת התקיפות של ישראל ונסיגה (מחמש נקודות השליטה בדרום לבנון; ש"ק) הן תנאים חיוניים להשגת תוכנית פריסת הצבא בכל שטחי לבנון".

כמו כן, התוכנית קובעת את חיזוק הפריסה הצבאית והקמת מחסומים רבים לביסוס השליטה על גבול לבנון-סוריה, לסגירת מעברים בלתי חוקיים, למניעת הברחות נשק וסמים, ולהמשך איסוף הנשק ממחנות הפליטים בלבנון. גם ההליך האחרון נעשה עד עתה באופן מוגבל למדי, וכלל רק חלק קטן מהנשק של שלוחת הפת"ח.

באמל ובחיזבאללה הביעו שביעות רצון ממה שנראה כמו מסמוס התוכנית האמריקנית. יו"ר הפרלמנט הלבנוני וראש תנועת אמל, נביה ברי, אמר כי "הדברים חיוביים, ואני מאמין שהרוחות הרעילות החלו להתפוגג".

נביה ברי: "הדברים חיוביים, ואני מאמין שהרוחות הרעילות החלו להתפוגג",צילום: רויטרס

הוא גם טען כי "מה שקרה בנוגע לתוכנית צבא לבנון שומר על השלום האזרחי". בכיר חיזבאללה מחמוד קמאטי אמר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי "הצעד של הקבינט בנוגע לתוכנית הצבאית הוא הזדמנות לחזור לחוכמה ולהיגיון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו