האיום של ארגוני הטרור: להעביר את החטופים לעיר עזה - "כדי לקשור את גורל העיר בגורלם"

על פי הפרסום ב"א-שרק אל-אווסט" הסעודי, הצעד הזה נמצא "בבחינה" • אחד הגורמים ששוחח עם העיתון: "כבר לא נותרו אפשרויות"

רצועת עזה . צילום: אי.אף.פי

ארגוני הטרור הפלשתיניים שוקלים להעביר את החטופים לעיר עזה, זאת על מנת לקשור את גורלם לגורל העיר - ולמנוע את הכיבוש. כך על פי פרסום הערב (ראשון) בא-שרק אל אווסט הסעודי. 

עם זאת, הגורמים ציינו שהצעד הזה עדיין נמצא בבחינה ולא הוכרע בו עדיין, והמטרה שלו היא הפעלת לחץ על ישראל.

מחבלי חמאס ברצועה, צילום: אי.אף.פי

הם ציינו שההחלטה, מתחילת המלחמה, הייתה הצורך לשמור על חיי החטופים ככל האפשר, כדי להחליף אותם באסירים פלשתיניים ולהגיע להסכם הפסקת המלחמה.

תיעוד מתוך התשתית התת-קרקעית שאותרה בבית החולים האירופאי בעזה // דובר צה"ל

אחד מהם אמר: "כבר לא נותרו אפשרויות מול היהירות הישראלית ועצירת הפשעים הנעשים נגד האזרחים חסרי הנשק והרס בתיהם השיטתי, מלבד קבלת החלטות יוצאות דופן כדי לאשר שהדם הפלשתיני לא יישאר לבדו מופקר, והמחיר שלו חייב להיות יקר; לא רק מחיי החיילים שיכנסו לעיר, אלא גם מחיי החטופים הישראליים שאנחנו רואים שהם לא חשובים יותר מדמם של בני עמנו".

אביתר דוד ורום ברסלבסקי בשבי, צילום: .

הוא הוסיף: "אנחנו לא יכולים לעמוד בחיבוק ידיים מול המשך הפשעים הישראליים הללו נגד עמנו, וניסיון לכפות עליהם לעקור שוב מאזורי מגוריהם כדי להשתלט על עיר עזה וצפונה, ולכפות מציאות חדשה על עתידם".

המקורות ציינו שההצעה הזו לא הייתה מועלית בערים ואזורים אחרים שישראל נכנסה אליהם כמו חאן יונס ואחרים, כי התוכנית הנוכחית הנוגעת לעיר עזה "נחשבת המסוכנת בהחלט, ונועדה לגרש את התושבים ולהשאיר את כיבושה לשנים רבות מבלי שיישאר בה אף פלשתיני". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר