מקורות דיפלומטים מצרים סבורים כי השינוי במדיניות ארה"ב לגבי רצועת עזה חורג מהרעיון של הרתעה או צמצום היכולות של חמאס. לפי העיתון הלבנוני "אל-אחבאר", הנחשב מקורב לחמאס, המדיניות האמריקנית נעה לכיוון של "חזון מקיף יותר", שמגדיר מחדש את יעדי המלחמה.
מקורות מסרו כי בחוגים בוושינגטון החל להתפשט רעיון שצריך לכפות את סיום המלחמה בכוח, ולבסס שלב מדיני חדש ברצועה. המקורות הסבירו כי הגישה הזו לא נובעת ממסגרת המו"מ אלא מ"התפתחויות היסטוריות". ההצעה מתייחסת לעזה כאזור שיש להכניע צבאית, ולאחר מכן לבנות מחדש מדינית וביטחונית. למעשה, כפי שקרה בברלין ובטוקיו אחרי תבוסת גרמניה ויפן במלחמת העולם השנייה.
על רקע זה, המקורות ציינו כי הגדלת הסיוע מהצד הישראלי היא בלתי נפרדת מפרויקט ביטחוני נרחב יותר שבו ישראל היא הכוח השולט בשטח, השיקום מותנה בהיעדר טרור באזור מסוים ובנוכחות כוח מקומי אחר שישתף פעולה מבחינה ביטחונית.
על פי מקורות, צעד זה זוכה לתמיכה של גורמים ערבים, כולל איחוד האמירויות הערביות. אתמול נודע כי אבו דאבי מקימה קו מים ממצרים לרצועת עזה.
לעומת זאת, גורם מצרי הזהיר מפני "הסכנה בגישה החדשה הזו". לדבריו, קהיר תבקש "להכשיל" זאת במשא ומתן שצפוי להימשך היום בקטאר. הבכיר המצרי הביע חשש שאם העניינים יתקדמו בכיוון זה, ההשלכות עלולות להתרחב מעבר לעזה עצמה, ולכלול גם את יהודה ושומרון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו