עזתים ברצועה (ארכיון). צילום: רויטרס

קריאות מתוך הרצועה לסילוק חמאס מהמו"מ: "הודאה בתבוסה היא ניצחון"

תושבת רצועת עזה שלחה מסר לארגון הטרור וקראה לו להעביר את המו"מ לרשות הפלשתינית • "אנחנו עייפים מאוד - יש לכם מוסר? תרחמו עלינו" • עזתי שמזוהה עם הפת"ח מסר פרטים על מחירי המזון: "קילו קמח עולה 250 שקל - חמאס מחשב את החורבן שלנו"

תושבת רצועת עזה אמרה בסוף השבוע כי היא שולחת מסר לארגון הטרור חמאס, שעליו להעביר את ניהול המו"מ לרשות הפלשתינית, ובכך לשחרר את כל החטופים. 

אנשי חמאס מתעללים בעזתים שהלכו לקבל סיוע הומניטרי %2F%2F רשתות ערביות

"מספיק, אנחנו כבר עייפים מאוד", אמרה. "אתם לא מרגישים אותנו. מה אתם אומרים שאנחנו נבוא אליכם (בקטאר) ואתם תגיעו למקום שלנו בעזה כדי שתרגישו אותנו? האם אתם רעבים כמונו? האם יש לכם מוסר? האם אתם בני אדם? ברצינות, תרחמו עלינו".

לדבריה, "פעם חלמנו על הרבה דברים, אבל היום אנחנו חולמים על דברים פשוטים. אנחנו מתעוררים וחושבים - איך אפשר להתמודד עם קילו קמח? אנחנו מתעוררים וחושבים - איך להשיג לעצמנו מים מתוקים? מתי העירייה תגיע? מהעירייה מגיעים פעם ביום, יומיים, שבוע".

"היום קילו עדשים הגיע למחיר של מאה שקל", הוסיפה. "קילו קמח ל-300 שקל. אני מבקשת מכם, להעביר את המשא ומתן לנשיא (אבו מאזן). אני מבקשת מכבודו מחמוד עבאס, תיקח על עצמך את המשא ומתן".

אבו מאזן, צילום: רשתות ערביות

יש לציין כי לאחרונה יו"ר הרש"פ קרא לחמאס לשחרר את החטופים ולוותר על השלטון בעזה. לדבריו, כדי למנוע מישראל עילה להמשך המלחמה.

עזתי נוסף, שמזוהה עם הפת"ח, קרא לסילוק חמאס מהמגעים להפסקת אש, ומסר פרטים שונים במקצת לגבי מחירי המזון: "אנחנו דורשים מאש"ף להתערב מיד ולסלק את אלו שמנהלים את המשא ומתן בשם ארגון או מפלגה".

"אתם יודעים למה אנשים מקבלים סחרחורת בדרכים? הם מחכים משש בבוקר כדי לחפש קילו קמח. וקילו קמח היום עולה 250 שקל. למי יש 250 שקל? וקילו קמח מספיק לשלושה אנשים? קילו עדשים שהיה שלושה שקלים, נמכר היום ב-120 שקלים. קילו אורז שנמכר פעם בארבעה שקלים, נמכר ב-120 שקלים".

עזתים ברצועה עם הסיוע ההומניטרי של GHF, צילום: אי.אף.פי

לדבריו, "אתם (חמאס) יושבים ומחשבים את הצרות שלנו, את החורבן שלנו ואת המצור שלנו. אתם רואים את הצילומים ויוצאים להודיע מה קרה לעזה כשאתם מפיקים רווחים על חשבונה. המסר שלנו למשלחת המשא ומתן הוא שעזה נמצאת היום באסון, בנכבה גדולה יותר מהנכבה של 1948. אנחנו אומרים למשלחת המו"מ שהודאה בתבוסה היא ניצחון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...