מקורב לחמאס: הארגון חותר להפסקת אש מיידית, אך מוכן לגלות גמישות

הפרשן הפלשתיני איברהים אל-מדהון הטיח האשמות בישראל, וטען כי בחמאס שוקלים לעצור את המשא ומתן • להערכתו, תהיה היענות לדרישות ארגון הטרור להכנסת אספקה נוספת לרצועת עזה

מחבלי חמאס ברצועה. צילום: אי.אף.פי

הפרשן המזוהה עם חמאס, איברהים אל-מדהון, התייחס אחר הצהריים למגעים לעסקת חטופים. לדבריו, המשא ומתן עדיין נמשך, ובראש סדר העדיפויות של ארגון הטרור עומדת "עצירת המלחמה באופן מיידי, והנושא הדחוף על הפרק הוא להכניס אספקה ולהבטיח את צרכי החיים הבסיסיים". הוא הדגיש כי "אי אפשר לדבר על משא ומתן יעיל בצל הרעב, המחסור במים והיעדר התרופות".

נתניהו: "אני מתעקש על היעד הנוסף של המלחמה - חיסול חמאס"//טופז לוק הפקות, דוברות ראש הממשלה

אל-מדהון האשים כי ישראל "משתמשת בנשק ההרעבה וביצירת מחסור כחרב שנועדה לכפות כניעה. יש מחשבה אמיתית לעצור כל צורה של משא ומתן, כאשר אין פעולה אמיתית להכנסת אספקה והצלת עמנו". יש לציין כי דברים אלה דומים לאיום של דובר הזרוע הצבאית בארגון הטרור, שלפיו אם ישראל תמשיך להתעקש במגעים, חמאס לא יחזור לנוסח של "עסקאות חלקיות", כמו המתווה שעל הפרק.

הפרשן הפלשתיני, שנחשב מקורב להנהגת ארגון הטרור ושוהה בטורקיה, האשים כי "המכשול האמיתי לכל פתרון הוא הכיבוש הישראלי, שמהמר על התשת החזית הפנימית (בעזה; ש"ק), על מצב של חולשה באזור (המזרח התיכון), על קהילה בינלאומית שמשתפת איתו פעולה וחוסר אונים של האו"ם". הוא ציין כי "המסר עכשיו לכל הגורמים הוא – עצרו את המלחמה, הכניסו אספקה וצרכים הומניטאריים, הצילו מה שנשאר".

אזרחים פלשתינים בעזה מגיעים לקבל סיוע למרות קריאות חמאס להימנע מנקודות החלוקה, צילום: רויטרס

"אני חושב שחמאס ימצא היענות אמיתית והכנסה של מספיק סיוע נדיב, שכן הוא מוכן לגלות גמישות רבה בתיק עסקת החילופין (הסכם לשחרור חטופים; ש"ק)", הוסיף אל-מדהון, "זאת כדי להשיג את האינטרסים של עמנו בעזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר