זוועות ורדיפה של הדרוזים בהר הדרוזים שבסוריה: תמונות קשות עולות היום (שלישי) מהעיר סווידא, בירת הר הדרוזים, לאחר שכוחות המשטר הצליחו להיכנס לעיר ולכבוש את רובה בתוך זמן קצר.
לפחות תשעה בני משפחת רדואן, משפחה המזוהה עם אחת המיליציות הדרוזיות, נטבחו בביתם על ידי כוחות המשטר. תמונות קשות של הגברים מוטלים מתים בסלון בית המשפחה הופצו ברשתות החברתיות ועוררו זעזוע בכל חלקי סוריה.
בסרטונים אחרים נראים מעצרים המוניים של אנשי המיליציה הדרוזית והם כוללים מכות, איומים והשפלות. חיל האוויר תקף כמה טנקים וכלי רכב של הצבא הסורי, אך לא היה בכך די על מנת לגרום לתוקפים לסגת, והצבא מוסיף להעמיק את אחיזתו בעיר, המונה כ-50 אלף נפש. חרף זאת, על פי תיעודים מהשטח נראה כי המיליציות הדרוזיות מוסיפות להילחם בחלקים שונים של העיר ודווח על נפגעים בקרב כוחות המשטר.
לפי מידע שפרסם המרכז הסורי לזכויות אדם, הפועל מלונדון, אנשי צבא ומשטרה ביצעו הוצאות להורג בשטח של 12 אזרחים, לאחר שפרצו לבית משפחת רדואן בעיר א-סווידא. יש דיווחים על חטופים נוספים שגורלם לא ידוע. בנוסף, ארבעה אנשים כולל אישה אחת הוצאו להורג בבית של משפחת מט'לומה בכפר א-ת'עלה.
בנוסף, טענו במרכז הסורי לזכויות אדם, כוח חמוש ירה בשלושה אחים ליד כיכר אל-באשא בצפון א-סווידא, אמם נאלצה לצפות בהוצאתם להורג, יחד עם חברי משפחה אחרים שכונסו בכיכר על ידי חמושי המשטר.
על פי הודעת המרכז, ב-48 השעות האחרונות נהרגו 64 תושבי מחוז א-סווידא, כולל שני ילדים ושתי נשים. בנוסף, 51 אנשי צבא ומיליציות הנאמנות למשטר נהרגו גם הם בלחימה. 19 בני אדם, בהם אישה אחת, הוצאו להורג.
יו"ר מפלגת ,ישראל ביתנו", אביגדור ליברמן, התייחס למתרחש בהר הדרוזים וכתב: "כשג׳יהאדיסטים מתעללים בדרוזים בסוריה, צה״ל לא יכול לעמוד מנגד. אני קורא לשר הביטחון לעצור מיד את הטבח והפגיעה בדרוזים בסוריה".
על פי דיווחים בכלי התקשורת בסוריה, החלה נהירה המונית של תושבים דרוזים מהעיר, מתוך חשש למעשי נקם של השלטון בבני המיעוט, כפי שקרה לבני המיעוט העלאווי באזור החוף שבמערב המדינה. על פי דיווחים בטלוויזיה הסורית, על אף החלטת הנהגת הדרוזים להניח את הנשק, קרבות רחוב עזים נמשכים בעיר סווידא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
