האייתוללה אל-שיראזי. צילום: רשתות באיראן

פתווה נגד טראמפ? "לגרום לאויבים להתחרט על האיום"

המנהיג הדתי הבכיר באיראן, נאסר מכארם אל-שיראזי, פרסם פסק הלכה הקובע כי מי שמאיים על חמינאי "נחשב לוחם" • דבריו מתייחסים בעקיפין לדברי טראמפ וכ"ץ שאיימו על חייו של המנהיג העליון • הקריאה מופנית למוסלמים "להשיב לאויבים כגמולם"

מאיימים על טראמפ? האייתוללה האיראני נאסר מכארם אל-שיראזי פרסם היום (חמישי) פתווה חדשה, שלפיה כל גורם שמאיים על המנהיג העליון של איראן, אייתוללה עלי חמינאי, "נחשב לוחם", ויש לגרום לו "להתחרט על כך".

במהלך מלחמת 12 הימים, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פרסם פוסט ברשתות החברתיות, שבו כתב כי ידוע איפה חמינאי נמצא, "אבל לא נחסל אותו עכשיו". דבר שהתפרש באיראן בתור איום מפורש על חייו של המנהיג העליון במדינה. גם בישראל איימו על חמינאי, כאשר שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר שהוא "היטלר מודרני" ו"אדם שאסור לו להתקיים".

 נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פרסם פוסט ברשתות החברתיות, שבו כתב כי ידוע איפה חמינאי נמצא, "אבל לא נחסל אותו עכשיו", צילום: אי.פי.אי/אי.אף.פי

אל-שיראזי בן ה-98 נחשב לאחת הסמכויות הדתיות העליונות ברפובליקה האסלאמית של איראן. בעברו הוא אף ישב בבתי הכלא של משטר השאה בגין תפקידו בקידום המהפכה האסלאמית, והוגלה מביתו לערים אחרות כדי לצמצם את השפעתו.

בפסקה ההלכה שפרסם אל-שיראזי נכתב: "כל אדם או משטר שמאיים על המנהיג (באיראן) או על המרג'עיה (הסמכות הדתית) במטרה לפגוע באומה האסלאמית ובשלטונה או תוקף אותם - נחשב לוחם. כל סוג של שיתוף פעולה או תמיכה בו מצד מוסלמים או ממשלות אסלאמיות הוא דבר אסור".

"כל אדם או משטר שמאיים על המנהיג (באיראן) או על המרג'עיה (הסמכות הדתית) במטרה לפגוע באומה האסלאמית ובשלטונה או תוקף אותם - נחשב לוחם., צילום: אי.אף.פי

יתר על כן, לפי הפתווה "על כל המוסלמים ברחבי העולם לגרום לאויבים האלה להתחרט על דבריהם ועל הטעויות שלהם. אם הם יספגו קשיים או ינחלו הפסדים כתוצאה מכך, הם יקבלו את שכרו של לוחם ג'יהאד אינשאללה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...