דיווח מצרי: משלחת ישראלית תגיע לקהיר לקידום עסקת חטופים

מקורות מצריים: מצרים וארה"ב מפעילות לחץ על שני הצדדים בישיבות עבודה נפרדות • חמאס מסרב למתווה וויטקוף ללא הבטחה לסיום המלחמה • "אין התנגדות לעסקה חלקית בתנאי שהיא תחילת הסכם מקיף" • גורם מדיני ל"ישראל היום": "טרם סוכם על יציאת משלחת לקהיר"

עסקת חטופים. צילום: אי.פי

מקורות מסרו לעיתון "מסרי אל-יום" כי קהיר מפעילה לחץ גובר בימים האחרונים על ישראל ועל ארגון הטרור חמאס במטרה להשיג "עסקת חטופים מקיפה, ולא רק הפסקת אש זמנית". לפי המקורות, משלחות משני הצדדים אמורות להגיע לקהיר השבוע, בנוסף על נציגים של כל צד שכבר נוכחים בבירה המצרית כדי לפתור נקודות מחלוקת.

יהודה, אביו של נמרוד כהן קורא לטראמפ לקדם עסקת חטופים // משה בן שמחון

המקורות הוסיפו כי מצרים וארה"ב מפעילות לחץ, תוך קיום ישיבות עבודה ושיחות מול ישראל וחמאס בנפרד. גורם בחמאס אמר לעיתון כי הארגון "פתוח לכל התנאים שמטרתם לסיים את הסבל הפלשתיני".

נוסף על כך, בכיר חמאס בחו"ל, מחמוד מרדאווי, אמר ל"מסרי אל-יום" כי ההצהרות של ארה"ב "אינן משקפות את המציאות או הצעות רציניות שהגיעו לחמאס". לדבריו, ייתכן שמתנהל משא ומתן בין ישראל לממשל טראמפ, אבל חמאס לא קיבל עד עכשיו אף הצעה חדשה.

בתוך כך, משלחות חמאס בקהיר ובדוחא העבירו מסר למתווכות כי "אין התנגדות לעסקה חלקית", בתנאי שמדובר בהתחלה של הסכם מקיף, ולא רק עסקת חטופים. עוד הדגישו בחמאס כי הם מתנגדים להפסקת אש זמנית ללא לוח זמנים ברור לסיומה של המלחמה.

"אין התנגדות לעסקה חלקית". מחבלי חמאס ברצועת עזה, צילום: אי.אף.פי

לפי מקורות מצריים ששוחחו עם העיתון "אל-אח'באר", קהיר פועלת לשלב בהצעה לעסקת החטופים מסלול משא ומתן סופי עם ערבויות. לפי המקורות, חמאס מסרב למתווה של וויטקוף ללא הבטחה ברורה בדבר סיום המלחמה.

בתוך כך, בכירים בחמאס טענו בימים האחרונים כי לא חלה פריצת דרך משמעותית במגעים. במקביל, גורם מדיני מסר ל"ישראל היום" כי: "טרם סוכם על יציאת משלחת לקהיר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר