דיווחים באיראן: ישראל תקפה היום מטרות שונות במערב טהרן. על פי דיווח באתר "איראן אינטרנשיונל" המזוהה עם האופוזיציה למשטר ומרכזו בגולה, גם כלא אווין הותקף בגל ההפצצות. מדובר בבית הכלא שמחזיק באלפי אסירים פוליטיים מתנגדי משטר.
תקיפת כלא אווין בטהרן // רשתות ערביות
ברשתות החברתיות פורסם תיעוד של סוהרים נמלטים ממתקן הכלא. באיראן הודו כי הכלא הותקף אך טענו כי המצב שם בשליטה. בין המטרות שהותקפו בטהרן גם מפקדה של משמרות המהפכה האחראי על הביטחון בבירה וכן מט של ארגון הסיג', המיליציה האחראית על דיכוי מתנגדי המשטר.
עוד דווח כי שידורתי הטלוויזיה הממלכתית במדינה הופסקו פעמיים במהלך גל התקיפות, ככל הנראה מחשש לתקיפה על אולפני השידור. הערוץ "אל-מיאדין" דיווח על תקיפה של בניין 9 ברשות השידור האיראנית. עוד דווח על הפסקת חשמל באחד האזורים בעקבות פגיעה בקו חשמל.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה על תקיפה באתר הגרעין פורדו, האתר שהותקף על ידי ארצות הברית, תוך שימוש בפצצות חודרות בונקרים. על פי דיווחים נוספים הותקפה גם אוניברסיטת שהיד בהשתי בטהרן, בה למדו רבים ממדעני הגרעין של איראן.
מדובר צה"ל נמסר כי לפני זמן קצר מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו בהכוונה מדויקת של אמ"ן, מפקדות ונכסים של כוחות ביטחון הפנים ומשמרות המהפכה בטהרן באיראן. כוחות אלה מורכבים מגיסות ומפקדות שונות, ואחראים מטעם הכוחות הצבאיים של המשטר האיראני על הגנה על המולדת, דיכוי איומים ושימור יציבות המשטר.
במסגרת התקיפה, הותקפה מפקדת "הבסיג", המהווה אחד מבסיסי הכוח של משמרות המהפכה ואחראית בין היתר על אכיפת הקוד האיסלמי ודיווח לשלטונות על אזרחים שמפרים אותו. בנוסף, הותקפו גיס "אלברז" אשר אחראי על הגנה על מספר ערים במחוז טהראן מפני איומים שונים ושמירה על יציבות המשטר, ומשטרת המודיעין והביטחון הכללי של כוחות ביטחון הפנים שמהווים גם הם חלק מהכוחות הצבאיים של המשטר האיראני.
בצה"ל נטען כי מפקדות אלו בעלות משמעות הן מבחינה צבאית והן מבחינה שלטונית ופגיעה בהן פוגעת ביכולותיהן הצבאיות של המשטר האיראני.
מתקפה על חיל האוויר האיראני
הבוקר צה"ל הודיע כי יותר מ-15 מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו בהכוונה מודיעינית מדויקת של אמ״ן במרחב כרמנשאה שבאיראן, והשמידו מספר אתרי שיגור ואחסון טילי קרקע-קרקע שכוונו לעבר שטח מדינת ישראל.
בתוך כך, במסגרת המאמץ להעמקת העליונות האווירית בשמי איראן, צה״ל תקף שישה שדות תעופה של המשטר האיראני במערב, במזרח ובמרכז איראן. בתקיפות נפגעו מסלולי המראה, דירים תת-קרקעיים, מטוס תדלוק, ומטוסים מסוג F-14, F-5 ו-AH-1, השייכים למשטר האיראני.
כלי הטיס שהושמדו יועדו לשימוש נגד מטוסי חיל האוויר ולסיכול תקיפותיהם בשטח איראן. בכך חיל האוויר שיבש את יכולת ההמראה משדות תעופה אלו ואת הפעלת הכוח האווירי של צבא איראן מהם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו