"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שליט סוריה אל־ג'ולאני: רוסיה סירבה להסגיר לידינו את אסד

בראיון ל"ניו יורק טיימס" המנהיג הסורי רמז לעסקאות נשק עתידיות עם מוסקבה ואנקרה • לדבריו, הם נמצאים בתהליך של פיתוח הסכמים

,עודכן
0השמעה
נשיא סוריה אל-ג'ולאני. צילום: אי.אף.פי

שליט סוריה אחמד א־שרע (אל־ג'ולאני) אמר היום (רביעי) בראיון ל"ניו יורק טיימס" כי ממשלתו מנהלת משא ומתן על עסקאות עם טורקיה ורוסיה. בכך הוא רמז לאפשרות של תמיכה צבאית עתידית משתי המדינות. בראיון הוא גם גילה כי בקשת השלטון בדמשק להסגרת הרודן המודח בשאר אל-אסד לדין במדינה נדחתה על ידי גורמים רוסים.

לדבריו, "לטורקיה יש נוכחות צבאית בסוריה ולרוסיה יש גם נוכחות צבאית. ביטלנו הסכמי עבר של סוריה עם מדינות אחרות ואנחנו נמצאים בתהליך של פיתוח הסכמים חדשים". הוא ציין כי מוסקבה העבירה אספקה לצבא הסורי במשך שנים, ועד עכשיו הם לא קיבלו הצעות ממדינות אחרות להחליף את הנשק הסורי, שמקורו בעיקר ברוסיה.

שיירה לוגיסטית של צבא טורקיה בתוך שטחי סוריה| רשתות חברתיות

בה בעת, הוא גם הזהיר מערעור היציבות במדינה ואמר כי "כל כאוס בסוריה יפגע לא רק במדינות השכנות אלא בכל העולם". הוא הוסיף: "נפילת המשטר (של אסד; ש"ק) והמצב החדש שאליו נקלעה סוריה, סללו את הדרך למערכת חדשה לגמרי של יחסי ביטחון באזור. זו הסיבה שלמדינות רבות, בין אם באזור ובין אם באירופה, יש עניין רב ביציבות של סוריה".

במהלך הראיון, א-שרע קרא לוושינגטון להסיר את הסנקציות על סוריה. לדבריו, מדובר בצעד הגיוני שכן המשטר הקודם הודח והסנקציות הוטלו בתגובה לפשעיו נגד העם הסורי. בתגובה לתנאים האמריקנים להסרת הסנקציות שכללו הרחקת גורמים זרים מהממשלה, א-שרע אמר כי כמה מהם צריכים להשתנות, אך סירב לפרט מעבר לכך.

בתגובה לטבח ההמוני של כוחותיו האסלאמיסטיים בבני העדה העלאווית במערב סוריה, א-שרע אמר בראיון כי ממשלתו מחויבת "לשמור על השלום הציבורי באזור החוף ותבוא חשבון עם האחראים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר