טרנד האוכל החדש שמככב בעזה: צבי ים מבושלים

פלשתינים ברצועת עזה החלו לאחרונה לצוד צבי ים ששוחים בקרבת החוף ולאכול אותם • דייג מקומי: "זה תחליף חלבון לצרכים חיוניים"

פלשתינים ברצועת עזה . צילום: AFP

פלשתינים ברצועת עזה החלו לאחרונה לצוד צבי ים ששוחים בקרבת החוף, לשחוט אותם ולבשל את בשרם, כך עולה מתיעודים שפורסמו ברשתות החברתיות.

דייג עזתי סיפר לתקשורת הערבית: "התחלתי לדוג בגיל 19 או 20. במשך 35 שנה לא אכלנו את הצבים האלה. זה תחליף חלבון לצרכים חיוניים". לטענתו, בעקבות המלחמה אין לו ולמשפחתו מספיק מזון.

@abo.baseer

ابو بصير عصب

♬ فرحة انسان - مشاري راشد العفاسي

פלשתינית שמבשלת את בשר הצבים אמרה כי הם "שוטפים אותו בחומץ ומערבבים עם קמח שלוש או ארבע פעמים. אחר כך מתבלים את הבשר ומערבבים עוד שלוש פעמים. בפעם הרביעית מבשלים את הבשר. היום אני מכינה את הבשר עם בצל ועגבניה".

למרות הטענות לרעב המוני ברצועת עזה בעקבות הפסקת הזרמת האספקה מישראל, נראה שהמצב רחוק מכך. מתיעודים נוספים בימים האחרונים עולה כי פלשתינים מבשלים בימים אלה גם דברים אחרים, ולא רק צבי ים. כך לדוגמה, חלקם מכינים תבשילים מקופסאות טונה ושימורים עם ירקות או סירים של פסטה. במקומות אחרים מבשלים סירים ענקיים של אוכל באופן מרוכז.

במקביל,  מחקר חדש חשף לאחרונה כי אחרי עשרות שנים של מאמצי שימור ברחבי העולם, צבי הים המצויים בסכנת הכחדה מראים סימני התאוששות ברוב האזורים שבהם הם נמצאים ברחבי העולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר