פלשתינים ברצועת עזה החלו לאחרונה לצוד צבי ים ששוחים בקרבת החוף, לשחוט אותם ולבשל את בשרם, כך עולה מתיעודים שפורסמו ברשתות החברתיות.
דייג עזתי סיפר לתקשורת הערבית: "התחלתי לדוג בגיל 19 או 20. במשך 35 שנה לא אכלנו את הצבים האלה. זה תחליף חלבון לצרכים חיוניים". לטענתו, בעקבות המלחמה אין לו ולמשפחתו מספיק מזון.
@abo.baseerابو بصير عصب
פלשתינית שמבשלת את בשר הצבים אמרה כי הם "שוטפים אותו בחומץ ומערבבים עם קמח שלוש או ארבע פעמים. אחר כך מתבלים את הבשר ומערבבים עוד שלוש פעמים. בפעם הרביעית מבשלים את הבשר. היום אני מכינה את הבשר עם בצל ועגבניה".
In war torn Gaza, some families have resorted to eating sea turtles as an alternative source of protein, fighting for survival amid food scarcity caused by Israeli offensives in the area
🎥: AFP pic.twitter.com/EPK2gjsgnH
— The New Region (@thenewregion) April 19, 2025
למרות הטענות לרעב המוני ברצועת עזה בעקבות הפסקת הזרמת האספקה מישראל, נראה שהמצב רחוק מכך. מתיעודים נוספים בימים האחרונים עולה כי פלשתינים מבשלים בימים אלה גם דברים אחרים, ולא רק צבי ים. כך לדוגמה, חלקם מכינים תבשילים מקופסאות טונה ושימורים עם ירקות או סירים של פסטה. במקומות אחרים מבשלים סירים ענקיים של אוכל באופן מרוכז.
במקביל, מחקר חדש חשף לאחרונה כי אחרי עשרות שנים של מאמצי שימור ברחבי העולם, צבי הים המצויים בסכנת הכחדה מראים סימני התאוששות ברוב האזורים שבהם הם נמצאים ברחבי העולם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו