מחבלי חמאס ברצועה. צילום: אי.פי

דיווח ערבי: חמאס הוזהר מחיסולים של בכיריו בחו"ל

ארגון הטרור קיבל מסר ממדינות ערב כי אם לא ייענה לתנאים הישראלים במגעים לעסקת חטופים, ראשיו יותקפו • עוד דווח כי מדינות ערב הפעילו לחץ על חמאס שיסכים להתפרק מנשקו או לעזוב את עזה

חמאס קיבל אזהרות ממדינות ערביות לגבי "תוכנית ישראלית-אמריקנית" לתקוף את בכיריו בבירות ערביות ואסלאמיות, אם לא יגיע לפתרון באופן דחוף שיביא להפסקת אש וייענה לתנאים הישראליים. כך דווח היום (ראשון) בעיתונות הערבית.

יחיא סינוואר בתיעודים חדשים לפני חיסולו %2F%2F אל-ג'זירה

על פי הפרסום, חמאס גם היה נתון ללחץ אדיר מצד מדינות ערב להסכים להתפרק מנשקו בתמורה להפסקת אש קבועה בעזה. מקורות מסרו לעיתון "ראי אל-יום" היוצא לאור בלונדון כי מדינות ערביות העבירו הצעה חשאית לחמאס כדי שיסכים להתפרק מנשקו או לעזוב את עזה, אפילו באופן "זמני", ובתמורה ישראל תעצור את המלחמה.

לפי המקורות, חמאס הודיע למדינות ערב באופן רשמי כי "הנשק הוא קו אדום" שלא נתון לדיון, ומה שנדרש מהן הוא להפעיל לחץ על ישראל להפסקת אש במקום לשחק את "תפקיד המתווך".

בתוך כך, תקשורת הסעודית דיווחו היום כי הזרוע הצבאית של חמאס נמצאת במבצע לגיוס של עד 30 אלף מחבלים בעזה. לפי הפרסום, כמו בשלבים אחרים במלחמה מחבלי חמאס משתמשים בלוחמת גרילה, אך לרוב המחבלים החדשים אינם מאומנים.

הנייה וזירת החיסול, צילום: רשתות ערביות

מעבר לכך, מקורות דיווחו כי הזרוע איבדה את רוב אמצעי הלחימה שלה, ובמיוחד את הכטב"מים ואת הטילים ארוכי הטווח. במקום זאת, חמאס פנה למחזור נפלים כדי לייצר מטעני חבלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...