הנשיא הנבחר של לבנון, ג'וזף עאון. צילום: אי.אף.פי

נשיא לבנון: כך ישולבו בעתיד פעילי חיזבאללה בצבא שלנו

ג'וזף עאון פרס את חזונו להגבלת הנשק למדינה • עוד אמר כי כוחות הצבא משמידים נשק ללא כל הפרעה מחיזבאללה

נשיא לבנון ג'וזף עאון התראיין היום (שלישי) לעיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" ואמר כי הקשר שלו מול חיזבאללה "טוב וישיר", ו"התוצאות ניכרות בשטח".

בראיון פירט עאון את חזונו לדרך השילוב העתידי של אנשי חיזבאללה בצבא לבנון. לדבריו, זה לא יהיה במתווה של המיליציות השיעיות בעיראק שקיבלו מעמד של מנגנון ביטחון, וכדי שלא תקום "יחידה עצמאית של לוחמי חיזבאללה בצבא לבנון".

מחבלי חיזבאללה (ארכיון) ימצאו להם תפקיד בצבא לבנון, צילום: אי.פי

עאון מעוניין בשילוב מועמדים מחיזבאללה בעלי תעודות וקריטריונים, שיעברו מבחנים שיכשירו אותם להצטרף לצבא לבנון, בדיוק כפי שקרה עם מיליציות לבנוניות אחרות שהשתתפו במלחמת האזרחים, ונקלטו בצבא בתחילת שנות ה-90.

לדבריו, צבא לבנון פועל בדרום המדינה ובאזור הבקעא ליישום החלטה 1701. במסגרת זאת הכוחות סוגרים מנהרות, וכן מחרימים ומשמידים מחסני תחמושת של חיזבאללה. כל זאת, לטענת הנשיא הלבנוני, "ללא כל הפרעה של חיזבאללה, שמתנהל באחריות ובמודעות רבה תוך אי תגובה להפרות הישראליות". הוא הדגיש כי חיזבאללה לא מעוניין להיגרר למלחמה חדשה.

אמצעי לחימה שאותרו במתחם טרור של חיזבאללה בלבנון, צילום: דובר צה"ל

נוסף על כך, עאון ציין כי יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי מסכים איתו בנושא הגבלת הנשק למדינה (שתיעשה לדבריו בדיאלוג). בהמשך, הוא אמר כי האמריקנים יודעים שנורמליזציה או משא ומתן לשלום בין ישראל ללבנון אינם אפשריים כיום, והסכם זה מותנה ביוזמת השלום הערבית. כלומר, בהקמת מדינה פלשתינית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...